Will Smith

Om Will Smith

Will Smith er oprindeligt døbt Willard Carroll Smith, og han blev født I Pennsylvania, USA i 1968. Han har været rundt omkring i løbet af sin karriere, og han har udmærket sig som både rapper, sangskriver, skuespiller og filmproducer. Noget af hans mest kendte arbejde, som skuespiller, er at se i for eksempel filmserien, Men in Black (1997-2019), og tv-serien, The Fresh Prince of Bel-Air (1990-1996), som skildrer Will Smith i et fiktivt liv.

Karriere

Will Smith startede skuespillerkarrieren på baggrund af sin musikkarriere. Allerførst sprang han nemlig ud som rapper under navnet, The Fresh Prince. Det havde han succes med i slutningen af 1980'erne. Han medvirkede i tv-serien, The Fresh Prince of Bel-Air (1990-1996), som blev en succes og dermed starten på skuespillerkarrieren.

Med roller i film som Six Degrees of Separation (1993) og Bad Boys (1995) fik Will Smith for alvor succes med filmskuespil. Han fik også succes med sin præstation i Men in Black (1997). Et par år senere takkede han nej til at spille Neo i The Matrix (1999) og tog i stedet en rolle i filmen Wild Wild West (1999).

Senere har Will Smith medvirket i en række populære film som for eksempel Hitch (2005), I Am Legend (2007) og Suicide Squad (2016). Han har også spillet side om side med sin søn, Jaden Smith, i filmen, After Earth (2013). I sidstnævnte krediteres han også som filmproducer og manuskriptforfatter.

Will Smith har over 30 titler bag sig som filmproducer. Her har han arbejdet på Showtime (2002), The Karate Kid (2010), This Means War (2012) og mange flere.

Priser

Will Smith har både vundet priser for hans præstationer i film- og musikbranchen. Han vandt sin første Grammy Award for bedste rap optræden i 1988. For hans skuespil har han bl.a. vundet en Blockbuster Entertainment Award for sit skuespil i Enemy of the State (1998). Og så blev han første gang nomineret til en Academy Award for sit skuespil i filmen, Ali (2001), og senere for præstationen i The Pursuit of Happyness (2006).

Trivia

Will Smith har fået en plads i Guinness Rekordbog for at nå til flest offentlige begivenheder på 12 timer, da han i 2005 nåede til tre præmierer på filmen, Hitch (2005). Han nåede forbi den røde løber i Manchester, Birmingham og London den samme dag.

Barack Obama, den tidligere amerikanske præsident, har offentligt sagt, at hvis der skulle laves en film om ham, skal rollen gå til Will Smith.

Privatliv

Will Smith er født i Philadelphia i den amerikanske stat, Pennsylvania. Her er han også vokset op sammen med sine forældre, Caroline Bright og Willard Carroll Smith, og tre søskende, Pamela, Harry og Ellen. Hans forældre blevet separeret, da han var 13 år gammel og skilt i år 2000.

Will Smith har gået på Overbrook High Scool, men han har aldrig gået på college. Det har aldrig været hans plan.

Fra 1992-1995 var Will Smith gift med skuespillerinden, Sheree Fletcher, som han har sønnen, Trey Smith, med. De blev senere skilt. I 1997 blev han gift med skuespillerinden, Jada Pinkett Smith, som han har børnene, Jaden og Willow Smith, med. Jada mødte Will Smith første gang, da hun gik til casting på rollen som hans kæreste i serien, The Fresh Prince of Bel-Air (1990-1996). Hun fik ikke rollen.

Fakta

  • Navn: Willard Carroll “Will” Smith
  • Fødselsdato: 25. september 1968
  • Fødested: Philadelphia, Pennsylvania, USA
  • Nationalitet: Amerikansk
  • Forældre: Caroline Bright og Willard Carroll Smith
  • Søskende: Pamela Smith, Harry Smith og Ellen Smith
  • Børn: Willard Christopher “Trey” Smith, Jaden Smith og Willow Smith
Loading spinner