Ryan Reynolds

Om Ryan Reynolds

Ryan Rodney Reynolds er fra 1976, og han er født i Vancouver i Canada. Han voksede primært op samme sted sammen med tre søskende og sine forældre, Tamara Lee og James Chester Reynolds. Ryan Reynolds er bl.a. kendt for sine roller i Two Guys, a Girl and a Pizza Place (1998-2001), Deadpool (2016) og Deadpool 2 (2018).

Karriere

Ryan Reynolds fik sin spæde start som skuespiller i en ungdomsserie, der hed Fifteen (1990), og som kørte på Nickelodeon i 1991-1993. En serie, der blev optaget i Florida, og hvor mange af Reynolds medskuespillere også var unge canadiere. Det gav ham smag for skuespil, men efter nogle år, hvor han kørte træt i små, ubetydelige roller, besluttede han at give op på drømmen.

Indtil han en aften stødte på en anden canadisk skuespiller hjemme i Vancouver. Han fik Reynolds overtalt til at pakke sine ting ned og flytte med ham til Los Angeles. Her fik Reynolds heldet vendt, da han landede rollen som Michael Bergen i Two Guys, a Girl and a Pizza Place (1998-2001).

Siden har han været aktuel med en række film. Blandt andre Blade: Trinity (2004), The Proposal (2009) og Green Lantern (2011). Desuden har Reynolds haft stor succes med sin rolle i filmene Deadpool (2016) og Deadpool 2 (2018). På begge film har han i øvrigt fungeret som filmproducer, og på sidstnævnte er han også krediteret som manuskriptforfatter.

Priser

Ryan Reynolds har bl.a. været nomineret til en Golden Globe for bedste skuespiller i en komedie for sin optræden i Deadpool (2016). Samme film vandt ham en Saturn Award for bedste skuespil.

Ryan Reynolds fik i 2017 tildelt en stjerne på Hollywoods Walk of Fame.

Trivia

Ryan Reynolds dumpede i dramafaget, da han gik i High School.

Reynolds tog cirka 11 kilo muskler på i forbindelse med sin rolle som Hannibal King i Blade: Trinity (2004).

Han er den eneste af skuespillerne fra Nickelodeon-serien Fifteen (1990), som optræder i alle 65 episoder.

Privatliv

Ryan Reynolds kommer fra en familie med moren, Tamara Lee, faren, James Chester Reynolds, og tre søskende, Terry Reynolds, Jeff Reynolds og Patrick Reynolds. Han er født og opvokset i Vancouver. Han startede på Kwantlen Polytechnic University, men droppede ud, inden han færdiggjorde dette.

Han blev gift første gang med skuespiller og sanger, Scarlett Johansson. De var gift fra 2008-2010. Efter skilsmissen med Scarlett Johansson begyndte Reynolds at date Blake Lively, som han mødte første gang på optagelserne til Green Lantern (2010). De blev gift i september 2012 og har siden fået tre døtre sammen. De to ældste hedder James og Inez Reynolds og er født i henholdsvis 2014 og 2016. Mens de indtil videre har holdt navnet på deres tredje datter, som er født i september 2019, hemmeligt.

Fakta

  • Navn: Ryan Rodney Reynolds
  • Fødselsdato: 23. oktober 1976
  • Fødested: Vancouver, Canada
  • Nationalitet: Canadier
  • Forældre: Tamara Lee og James Chester Reynolds
  • Søskende: Terry Reynolds, Jeff Reynolds, Patrick Reynolds
  • Børn: James Reynolds, Inez Reynolds og deres lillesøster
Loading spinner