Robert De Niro

Om Robert De Niro

Robert De Niro (f. 1943) er en berømt amerikansk instruktør, producer og skuespiller. Han er bedst kendt sin rolle som Travis Bickle i filmen, Taxi Driver (1976), gangsterfilmen, Goodfellas (1990), og filmen, Casino (1995), der handler om en mafia, der gambler. Dette er nogle af de største film, Robert De Niro har spillet med i, og de er alle sammen instrueret af den amerikanske filminstruktør, Martin Scorsese.

De Niro er søn af de europæiske kunstnere, Virginia Admiral og Robert De Niro Senior.

Karriere

Robert De Niro har siden han var helt lille interesseret sig for skuespil. Han fik allerede sin første rolle som 10-årig, da han spillede med i et skolestykke, inden han som 16-årig besluttede sig for at droppe ud af skolen for at forfølge sin drøm om at få en professionel skuespilkarriere. Han fik en plads på en skuespillerskole i New York, og i 1963 fik han sin første filmrolle i The Wedding Party. Det var filminstruktøren, Brian De Palmas, der stod bag denne film, og han tog De Niro med ind i filmverdenen. De Niro fik mere og mere opmærksomhed, da han spillede med i filmene, U.S Greetings, Bang the Drum Slowly og Mean Streets (1973). Det betød, at De Niro fik rollen som Vito Corleone i God Father-filmene, som også sikrede ham sin første Oscar-statuette for bedste mandlige birolle. Med disse præstationer viste han sit åbenlyse talent for skuespil, og det har lykkedes ham at bevare den stjernestatus lige siden.

Trivia

Robert De Niro har engang udtalt, at han ikke gider se sine egne film: "I don't like to watch my own movies - I fall asleep in my own movies"

Priser

Robert De Niro har vundet to Oscar-statuetter for den bedste mandlige hovedrolle og bedste mandlige birolle. Den første vandt han for sin præstation i den amerikanske film, Tyren fra Bronx (1980), og den anden vandt han for hans birolle i The Godfather II (1974). Desuden har han vundet en Golden Globe for bedste dramaskuespiller i Tyren fra Bronx.

Privatliv

Robert De Niro blev født d. 17. august 1943 i New York City, USA. Han er søn af kunstnerne, Virginia Admiral og Robert De Niro Senior, som begge har europæisk oprindelse. Hans forældre blev skilt, da De Niro var tre år gammel, og derfor er han vokset op med sin mor omkring bydelen, Little Italy, på Manhatten. I 1988 blev De Niro skilt fra skuespillerinden, Diahne Abbott, efter de havde været gift i 12 år. De Niro har børnene, Drene og Raphael, sammen med Abbott.

De Niro blev i 1997 gift med Grace Hightower, som er en kendt amerikansk filantrop, skuespiller og sangerinde, efter at have været kærester i mere end et årti. De har også et barn sammen.

Han har også et sæt tvillingedrenge fra et tidligere forhold. Drengene hedder Julian og Robert, og de er begge kendte skuespillere og producere i USA.

Fakta

  • Navn: Robert De Niro
  • Fødselsdato: 17. august 1943
  • Fødested: New York City
  • Nationalitet: Amerikansk/italiensk
  • Forældre: Robert De Niro Senior og Virginia Admiral
  • Børn: Raphael De Niro, Elliot De Niro, Aaron De Niro, Julian De Niro og Drena De Niro
Loading spinner