Nicole Kidman

Om Nicole Kidman

Den australsk-amerikanske kvinde, Nicole Kidman, er kendt for at være en Oscar-vindende skuespiller og producer. Hun er blandt andet kendt for sin hovedrolle i Moulin Rouge! (2001), som vandt to Oscar-statuetter. Hun har også medvirket i fantasyfilmen, Det Gyldne Kompas, og den amerikanske film, The Hours (2002). Udover skuespil har hun også lavet musik, og i 2007 brød hun igennem med duetten, Something Stupid, med Robbie Williams. Desuden har hun blandt andet stået for produceringen af serien, Big Little Lies (2019).

Nicole Kidman har dannet par med den verdensber¿mte skuespiller Tom Cruise og den australske sanger, sangskriver og guitarist, Keith Urban.

Karriere

Nicole Kidmans karriere startede i mindre australske tv-serier og film. I 1990'erne valgte hun at flytte til Hollywood for at forsætte sin skuespillerkarriere. Her fik hun en rolle i Days of Thunder (1990), hvor hun spillede sammen med Tom Cruise. Samme år blev hun for første gang nomineret til en Golden Globe for hendes præstation i filmen, Billy Bathgate. Herefter spillede hun mange forskellige roller i både store og mindre filmsucceser, og hun sluttede 90'erne flot af med en rolle i Eyes Wide Shut (1999). Man har siden kunne opleve Kidman i de danske biografer flere gange, og i 2004 var hun blandt andet aktuel i succesen, Tilbage til Cold Mountain.

Kidman har arbejdet sammen med flere amerikanske og udenlandske skuespiller, producere og manuskriptforfattere. Hun har blandt arbejdet sammen med danske Lars Von Trier, hvor hun havde en rolle i filmen Dogville (2003).

Kidman er desuden kendt for at være en af de højst betalte skuespillerinder i verden i år 2016, 2018 og 2019, og hendes mange flotte præstationer blev i 2005 æret med en stjerne på Hollywoods Walk of Fame.

Priser

Ud over at være kendt som en af de højst betalte skuespillerinder i verden, har hun også været nomineret til og vundet mange priser gennem sin karriere. Hun har blandt andet vundet en Golden Globe for hendes medvirken i filmen, To Die For, en Oscar-statuette for The Hours, og en særlig ærespris ved det famøse Cannes Film Festival i 2017. Hun har også arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte instruktøurer i filmbranchen som fx George Miller og James Wan.

Privatliv

Nicole Kidman blev født d. 20 juni 1967 på Hawaii, og hun er vokset op i Sydney i Australien. Hendes far var en australsk psykologi, og hendes mor var underviser. Hun har en lillesøster, Antonia Kidman, som er en kendt journalist og producer. Hele familien er katolikker.

Kidman blev i 1990 gift med Tom Cruise, efter at have mødt ham under optagelserne til filmen, Days of Thunder. Sammen har de adopteret de to børn, Isabella og Connor Cruise. Da Cruise og Kidman blev skilt i 2001, flyttede de to børn sammen med deres far, Tom Cruise. I 2006 giftede Kidman sig med den kendte countrysanger fra Australien, Keith Urban. Urban og Kidman fik to døtre, hvor Kidman selv fødte den ene og den anden fik de ved hjælp af en rugemor.

Fakta

  • Navn: Nicole Mary Kidman
  • Fødselsdato: 20 juni 1967
  • Fødested: Honolulu, Hawaii, USA
  • Nationalitet: amerikansk/australsk
  • Forældre: Antony Kidman og Janelle Kidman
  • Søskende: Antonia Kidman
  • Børn: Sunday Urban, Faith Urban, Isabella Cruise og Connor Cruise
Loading spinner