Miley Cyrus

Om Miley Cyrus

Miley Cyrus (født 1992) er en amerikansk skuespillerinde, sanger og sangskriver. Hun er bedst kendt for sin rolle som Hannah Montana i Disney Channel serien, Hannah Montana. Hun har også udgivet sit eget musik.

Karriere

Miley Cyrus’ karriere startede, da hun fik en rolle i sin fars tv-serie, Doc. I 2006 fik hun hovedrollen i Disney Channel serien Hannah Montana (2006-2011). Serien blev hurtigt populær, og Cyrus blev et teenageidol.

I 2008 udkom filmen, Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert (2008), der blev filmet under hendes turné.

I 2008 medvirkede Cyrus i den animerede film, Bolt (2008), med John Travolta. I 2010 fik Cyrus en rolle i filmen, The Last Song (2010), baseret på Nicholas Sparks’ roman. I 2011 medvirkede hun i et afsnit af tv-serien, Saturday Night Live, og i MTV serien, Punk’d.

I 2012 fik hun en rolle i filmen, LOL (2012), og senere medvirkede hun i komedien, So Undercover (2012). I 2013 udkom dokumentaren, Miley: The Movement (2013), omhandlende indspilningen af hendes fjerde musikalbum. I 2016 var hun dommer på tv-showet, The Voice, og i 2019 medvirkede hun i et afsnit af tv-serien, Black Mirror.

I løbet af Cyrus’ karriere har hun udgivet meget musik både som Cyrus selv og som Hannah Montana. Hendes musik har klaret sig eminent og ligget i toppen af Billboard 200.

Priser

Cyrus har vundet og været nomineret til flere forskellige priser. I 2009 blev hun nomineret til en Golden Globe for bedste originale sang i en film. I 2015 blev hun nomineret til en Grammy Award for bedste pop-vokalalbum.

I 2011 vandt hun en Kids’ Choice Award for favorit filmskuespillerinde for sin rolle i The Last Song (2010).

Trivia

Cyrus havde oprindeligt navnet Destiny Hope Cyrus. I 2008 skiftede hun navn til Miley Ray Cyrus.

Cyrus’ gudmor er Dolly Parton.

Privatliv

Miley Cyrus blev født d. 23. november 1992 i Franklin, Tennessee i USA. Hun er datter af Leticia Jean Finley og Billy Ray Cyrus, der er countrysanger. Cyrus har to søskende ved navn Braison og Noah samt halvsøskende. Fra tidligere forhold havde Cyrus’ mor to børn og hendes far en søn.

Cyrus gik på Heritage Elementary School i Williamson County og voksede op i Tennessee. Da hun fik rollen som Hannah Montana, flyttede familien til Los Angeles, hvor hun startede på Options for Youth Charter Schools. Familien flyttede senere til Toronto i Canada, hvor hun begyndte at tage lektioner i drama og sang på Armstrong Acting Studio.

Cyrus er panseksuel og støtter LGBTQ. Hun har haft flere forhold igennem sin karriere såsom med Nick Jonas, Justin Gaston, Patrick Schwarzenegger og Cody Simpson. I 2009 blev hun kæreste med Liam Hemsworth. De har slået op og kommet sammen flere gange. I 2018 blev de gift men gik fra hinanden i 2019.

Fakta

  • Navn: Miley Ray Cyrus
  • Fødselsdato: 23. november 1992
  • Fødested: Franklin, Tennessee, USA
  • Nationalitet: Amerikansk
  • Forældre: Billy Ray Cyrus og Leticia Jean Finley
  • Søskende: Noah Cyrus, Braison Cyrus, Trace cyrus, Brandi Cyrus og Christopher Cody
  • Børn: Ingen
Loading spinner