Michael Douglas

Om Michael Douglas

Michael Kirk Douglas (f. 1944) er en amerikansk prisvindende skuespiller, som blandt andet er kendt for sin hovedrolle i filmen, Wall Street (1988), Wonder Boys (2000) og Ant-man (2016). Han har haft store roller i en lang række populære amerikanske film, og han har været et kendt ansigt i mange år.

Douglas er søn af den kendte skuespiller, Kirk Douglas, og hans første kone, Diana Dill. Desuden er han far til Cameroun Douglas, som også er en kendt amerikansk skuespiller. Hans brødre og halvbrødre, Joel Douglas, Peter Douglas og Erik Douglas, er også alle tre kendt for TV, produktion og underholdning, ligesom hans tyskfødte stedmor, Anne Buydens, er en kendt filantrop og producer.

Karriere

Michael Douglas er uddannet i Drama fra University of California, og siden har han haft roller i film og tv-produktioner. Hans karriere startede for alvor i 1970'erne, hvor han blev en kendt stjerne i serien, the Streets of San Francisco (1972-1976). Samtidig med at hans popularitet som skuespiller steg, blev han også en etableret producer i Hollywood, da han blev belønnet med en Oscar for at være medproducent på mesterværket, One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975).

De efterfølgende år spillede han mange roller som middelklasseamerikaner med en tilværelse i ubalance, hvilket gjorde ham til en endnu større stjerne. Hans repertoire af filmroller dækker efterhånden over stort set alle genrer, og hans mange nomineringer og priser viser, hvor alsidigt et talent han har for skuespil og produktion.

På trods af hans succes kunne det være svært for ham at få arbejde som skuespiller, fordi han i forvejen var så kendt en producer. Det betød, at han flere gange har været medproducer på film, som han selv spillede en rolle i.

Priser

Michael Douglas er en meget succesfuld og anerkendt skuespiller og producer, og han har modtaget adskillige priser for sit arbejde. Han har blandt andet modtaget en Oscar for bedste mandelige hovedrolle i filmen, Wall Street (1988), og en Oscar for bedste film med Gøgereden (1976). Begge film modtog han også en Golden Globe for i kategorierne bedste film og bedste mandlige skuespil. Sidenhen har han fået overrakt flere Golden Globes, Emmyer og andre flotte priser for sit skuespil og produktioner.

Privatliv

Michael Douglas blev født d. 25. september 1944 i New Brunswick, New Jersey. Han er søn af den populære skuespiller, Kirk Douglas, og hans første kone, Diana Dill. Douglas voksede op med sine tre brødre, Joel, Peter og Eric. I mange år havde han et meget anstrengt forhold til sin far, men det blev bedre med årene. Han er uddannet i drama fra University of California og fra Neighborhood Playhouse School i New York. Senere blev han gift med skuespillerkollegaen i 2000, Catherine Zeta-Jones, som han spillede sammen med i filmen, Traffic (2000). Samme år fik parret deres første søn, Dylan Michael Douglas, og tre år efter kom deres datter, Carys Zeta Douglas, til verden. Douglas havde i forvejen datteren, Cameroun Douglas, fra et tidligere ægteskab. I 2012 blev parret separeret, men de fandt sammen igen i 2014.

I 2010 blev Douglas tvunget til at holde pause fra sin karriere i Hollywood, da han havde udviklet en tumor i skjoldbruskkirtlen. Det bet¿d, at han skulle i kemobehandling i otte uger, hvor han ikke kunne arbejde. Douglas var meget optimistisk, og han kom godt igennem behandlingen.

Fakta

  • Navn: Michael Kirk Douglas
  • Fødselsdato: 25. september 1944
  • Fødested: New Brunswick, New Jersey
  • Nationalitet: Amerikansk
  • Forældre: Kirk Douglas og Diana Dill
  • Søskende: Erik Douglas, Peter Douglas og Joel Douglas
  • Børn: Cameroun Douglas, Dylan Michael Douglas og Carys Zeta Douglas
Loading spinner