Margot Robbie

Om Margot Robbie

Margot Robbie (født 1990) er en australsk skuespillerinde og film producent. Hun er blandt andet bedst kendt for sin rolle i filmen, The Wolf of Wall Street (2013). Hun har også medvirket i filmen, The Legend of Tarzan (2016), og som Harley Quinn i filmen, Suicide Squad (2016).

Karriere

Margot Robbie begyndte sin professionelle skuespillerkarriere i 2007, hvor hun var med i filmene, I.C.U. (2009), som hovedrollen og i Vigilante (2008). Hun var i starten også med i reklamer og havde nogle mindre filmroller.

I 2008 dukkede hun op som rollen Donna Freedman i den australske sæbeopera Neighbours. Efter sin rolle i sæbeoperaen tog hun videre til Los Angeles. Her fik hun en rolle i ABC dramaserien Pan Am (2011-2012).

Senere blev hun castet til en rolle i komedien, About Time (2013), som fik positive anmeldelser. Hendes store gennembrud på den internationale scene kom, da hun fik rollen som Naomi Belfort i filmen, The Wolf of Wall Street (2013). Filmen blev en stor succes, og Margot Robbie fik selv ros for sin optræden. Margot Robbie blev igen set i filmen, Suite Française (2015), som var baseret på Irène Némirovskys roman.

Margot Robbie medvirkede senere også i filmen, The Legend of Tarzan (2016), som Jane Porter. Hun fik endnu en rolle i 2016 som Harley Quinn i filmen, Suicide Squad (2016). Selv om filmen generelt fik negative anmeldelser, fik Margot Robbie selv stor ros for sin optræden. I 2016 var hun også vært på den 42. sæson af showet Saturday Night Live med musikeren The Weeknd.

Året efter blev hun set i filmen, Goodbye Christopher Robin (2017). Hun fik senere også en rolle i komedie dramaet, Once Upon a Time in Hollywood (2019), med Leonardo DiCaprio og Brad Pitt.

Priser

Margot Robbie har været nomineret til og vundet flere priser gennem sin karriere. I 2020 blev hun nomineret til en Academy Award (Oscar) for bedste kvindelige birolle for sin optræden i filmen Bombshell (2019).

I 2018 blev hun nomineret til en Golden Globe for bedste kvindelige skuespiller i en film - musical eller komedie for sin rolle i filmen I, Tonya (2017). Ikke nok med dette blev hun nomineret til en BAFTA Award i 2020 for bedste kvindelige birolle for både Bombshell (2019) og Once Upon a Time in Hollywood (2019).

Margot Robbie vandt i 2014 også en Empire Award for bedste kvindelige nykommer for sin rolle i filmen The Wolf of Wall Street (2013).

Trivia

Margot Robbie lærte faktisk at holde vejret i op til fem minutter, imens hun var med til at filme Suicide Squad (2016). Også på den første dag på sættet af Suicide Squad (2016) blev noget af Margot Robbies højre øjenbryn barberet af af instruktøren David Ayer.

Mange af de stunts, hendes karakter i Suicide Squad (2016) skulle udføre, udførte Margot Robbie selv.

Privatliv

Margot Robbie blev født i Dalby, Queensland i Australien og voksede op i Gold Coast Hinterland. Hun er datter af Sarie Kessler, en fysioterapeut, og Doug Robbie, en landmand. Hun har tre søskende, hvoraf to af dem er brødre ved navn Lachlan og Cameron og en er søster med navnet Anya.

Margot Robbie voksede op sammen med sin mor samt søskende og havde minimal kontakt med sin far. Som 16-årig havde hun tre jobs, hvor hun arbejde i en bar og på Subway samt gjorde rent.

Hun studerede drama og blev student fra Somerset College, og som 17-årig flyttede hun til Melbourne for at starte sin skuespillerkarriere.

Margot Robbie mødte Tom Ackerly på sættet af filmen Suite Française (2014), og de blev gift i 2016.

Fakta

  • Navn: Margot Elise Robbie
  • Fødselsdato: 2. juli 1990
  • Fødested: Dalby, Queensland, Australien
  • Nationalitet: Australsk
  • Forældre: Sarie Kessler og Doug Robbie
  • Søskende: Anya Robbie, Lachlan Robbie og Cameron Robbie
  • Børn: Ingen
Loading spinner