Marco Ilsø

Om Marco Ilsø

Marco Ilsø (f. 1994) er dansk skuespiller. Man så ham første gang på TV som skuespiller i julekalenderen Mikkel og Guldkortet, hvor han spillede drengen Mikkel. I både indland og udland kender de fleste ham i dag nok mest for sin fremtrædende rolle i den meget anerkendte TV-serie Vikings, hvis første afsnit blev vist i 2013. Derudover har han blandt andet spillet med i den danske TV-serie Kriger (2018) på TV2.

Karriere

Marco ilsø kommer ud af en sportsfamilie, og da han i 2008 havde haft hovedrollen i Mikkel og Guldkortet proklamerede han på nationalt TV, at hvis det ikke skulle lykkes ham at blive fodboldspiller, ville han satse på film i stedet. Efterfølgende spillede han med i den danske ungdomsfilm Frit Fald (2011), og var i 2014 med i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens bog Fasandræberne, hvor han spiller Ditlev Pram.

På den danske TV- og filmscene har han derfor siden 2008 skabt et nationalt navn for sig selv, men han blev først for alvor kendt, da han i 2016 fik en rolle i Vikings, som på internationalt plan var en bragende succes. Serien omhandler nordiske vikingers togter uden for Danmark, Norge og Sverige, og den skildrer vikingernes væren og tro, som den var engang. Serien er endda bygget op om virkelige personer, som vi kender dem fra historierne. Her spiller Marco Ilsø Hvitserk - en af den sagnomspundne Ragnar Lothbroks mange sønner.

Trivia

Marco Ilsø har i nogle år delt lejlighed i Dublin med en anden prominent figur fra Vikings-serien - nemlig Alex Høgh Andersen, som spiller Ivar i serien. De valgte at flytte sammen, fordi de brugte al deres tid på optagelser, og godt kunne finde tilværelsen en anelse ensom, når de vendte hjem fra settet.

Privatliv

Som sagt kommer Marco Ilsø fra en sportsinteresseret familie. Hans far Finn Ilsø har været professionel fodboldspiller, og hans mor Else Ilsø Larsen har spillet håndbold på professionel plan. Marcos brødre, Ken og Nick Ilsø, er begge dygtige fodboldspillere, og sidst men ikke mindst, er han fætter til fodboldspilleren Kenneth Emil Petersen. Det lå måske i kortene, at Marco skulle spille fodbold, men nu er han verdenskendt skuespiller i stedet.

Fakta

  • Navn: Marco Ilsø
  • Fødselsdato: 29. septemper 1994
  • Nationalitet: Dansk
  • Forældre: Finn Ilsø og Else Ilsø Larsen
  • Søskende: Ken og Nick Ilsø
Loading spinner