Macaulay Culkin

Om Macaulay Culkin

Macaulay Culkin (født 1980) er en amerikansk skuespiller og musiker. Han er bedst kendt for sin rolle som Kevin McCallister i julefilmene, Home Alone (1990), og Home Alone 2: Lost in New York (1992).

Karriere

Macaulay Culkin startede sin karriere som skuespiller allerede som 4-årig. Han var bl.a. med i stykket, Bach Babies, ved New York Philharmonic. Igennem 1980’erne medvirkede han både på tv, på teaterscenen og i film. I 1988 var han med i et afsnit af tv-serien, The Equalizer (1985-1989).

Hans første større rolle var i dramafilmen, Rocket Gibraltar (1988). Han medvirkede efterfølgende i flere film, indtil hans store gennembrud kom i 1990’erne. Culkin blev en kendt stjerne, da han fik hovedrollen som Kevin McCallister i filmserien, Home Alone. Han blev set i både Home Alone (1990) og efterfølgeren Home Alone 2: Lost in New York (1992), der begge blev en stor succes.

I 1993 blev han castet til en rolle i filmen, The Good Son (1993). Fra 1994 til 1998 tog Culkin en pause fra sin skuespillerkarriere, hvor han i mellemtiden gik på privat high school på Manhattan.

I 1998 medvirkede Culkin i en musikvideo for sangen “Sunday” af Sonic Youth. To år senere vendte han tilbage til sin skuespillerkarriere og medvirkede i stykket, Madame Melville, i London’s West End.

Han medvirkede efterfølgende i flere film og udgav i 2006 en bog omhandlende sit liv som skuespiller og forholdet til faderen. Han fik en rolle i filmen, Sex and Breakfast (2007), og blev herefter set i flere forskellige film og serier.

Priser

Macaulay Culkin har vundet og været nomineret til flere forskellige priser i løbet af sin karriere. I 1991 vandt han en American Comedy Award for sjoveste skuespiller i en film for sin rolle i Home Alone (1990). For samme rolle vandt han Chicago Film Critics Associations pris for spirende skuespiller i 1991 og Young Artist Award for bedste unge skuespiller i en film i 1991.

Trivia

Macaulay Culkin medvirkede i Michael Jacksons musikvideo til sangen “Black or White” i 1991, og han er siden blevet gudfar til Michael Jacksons børn.

Privatliv

Macaulay Culkin blev født 26. august 1980 i New York City i USA. Han er søn af Christopher Cornelius “Kit” Culkin, en tidligere skuespiller, og Patricia Brentrup. Han har seks søskende, hvoraf han har to søstre og fire brødre.

I sin barndom boede familien i en lille lejlighed, og han gik på en katolsk skole kaldet St. Joseph’s School of Yorkville i fem år. Efterfølgende gik han på Professional Children’s School.

Som 18-årig giftede han sig med skuespillerinden, Rachel Miner, i 1998, men de blev skilt i 2002. Senere samme år kom Culkin sammen med skuespillerinden, Mila Kunis, men deres forhold sluttede i 2010. I 2017 blev han kæreste med skuespillerinden, Brenda Song.

Fakta

  • Navn: Macaulay Carson Culkin
  • Fødselsdato: 26. august 1980
  • Fødested: New York City, USA
  • Nationalitet: Amerikansk
  • Forældre: Christopher Cornelius “Kit” Culkin og Patricia Brentrup
  • Søskende: Shane Culkin, Dakota Culkin, Kieran Culkin, Quinn Culkin, Christian Culkin og Rory Culkin
  • Børn: Ingen
Loading spinner