Keanu Reeves

Om Keanu Reeves

Keanu Reeves er en skuespiller, der blev født i Beirut, Libanon den 2. september 1964, men har boet det meste af sin ungdom i Canada. Man kender ham formegentlig bedst fra hans rolle som Neo i Matrix-trilogien (1999-2003). Han er også at se i film som Speed (1994) og The Devil’s Advocate (1997).

Karriere

Keanu Reeves fik sit første seriøse skuespillerjob i filmen, Youngblood (1986), hvor han fik en birolle. Filmen blev indspillet i Canada. Efter denne rev Reeves sine canadiske rødder op og plantede dem i Hollywood, så han for alvor kunne jagte sin skuespillerkarriere.

Han scorede sin første succesfulde hovedrolle som Ted Logan i filmen, Bill & Ted’s Excellent Adventure (1989). Herefter optrådte han bl.a. i Parenthood (1989) og I Love You to Death (1990).

Reeves fortsatte sin karriere med nogle mere seriøse roller, hvorfor han medvirkede i film som My Own Private Idaho (1991) og Much Ado About Nothing (1993). Indtil han landede en rolle i filmen, Speed (1994), og fortsatte i et action-orienteret spor. Herefter fik han rollen i The Matrix (1999).

Siden har Reeves medvirket i mindre film samt The Matrix Reloaded (2003) og The Matrix Revolutions (2003). Efter Matrix-trilogien har han også berørt den romantiske genre, for eksempel med filmen, The Lake House (2006). I alt har han mere end 100 roller på CV’et.

Reeves har på filmen, Man of Tai Chi (2013), fungeret som både instruktør og skuespiller. Og så har han også arbejdet som filmproducer på en række film så som Already Gone (2016).

Priser

Rollen som Neo i Matrix-trilogien har sørget for både nomineringer og priser. For eksempel har Reeves været nomineret til en Academy Award for bedste skuespil i The Matrix (1999). Samme film har også vundet ham en Blockbuster Entertainment Award.

Reeves er desuden blevet hædret med en stjerne på Walk of Fame den 31. januar 2005.

Trivia

Keanu Reeves’ fornavn betyder ”kølig brise over bjergene” på hawaiiansk.

Han lærte over 200 martial art tricks, da han skulle optage til The Matrix Reloaded (2003).

Reeves har canadisk statsborgerskab, selvom han både bærer på engelske, portugisiske, hawaiianske og kinesiske gener.

Privatliv

Keanu Reeves’ forældre er Patricia Bond, som er en engelsk kostumedesigner og showgirl, og Samuel Nowlin Reeves, som er geolog. Forældrene mødte hinanden i Beirut, hvor hans mor arbejdede på daværende tidspunkt. Hans far forlod familien, da Reeves var blot tre år gammel. Herefter flyttede familien til New York og så Toronto. Efter sin biologiske far, har Reeves haft to papfædre – Paul Aaron og Robert Miller. Begge blev hans mor gift med og skilt fra igen.

Reeves droppede ud af skolen for at forfølge sin drøm om at blive skuespiller, efter han fik vakt sin interesse ved at blive undervist i drama.

I 1999 ventede Reeves en pige med sin daværende kæreste, Jennifer Syme, men desværre døde datteren ved fødslen. Jennifer Syme døde også på tragisk vis, da hun var involveret i en bilulykke i Los Angeles i 2001.

Fakta

  • Navn: Keanu Reeves
  • Fødselsdato: 2. september 1964
  • Fødested: Beirut Libanon
  • Nationalitet: Canadisk
  • Forældre: Patricia Bond og Samuel Nowlin Reeves
  • Søskende: Kim Reeves
  • Børn: Ingen
Loading spinner