Justin Bieber

Om Justin Bieber

Justin Bieber er født tilbage i 1994 og er fra Canada. Justin Bieber er en meget fleksibel kunstner, da han er sanger, skriver egne sanger og samtidigt er skuespiller. Han er den første artist, der har fået syv sange fra en debutplade på Billboard Hot 100. Han har ligeledes deltaget i et væld af store musikvideoer blandt andet til hans egne sange i form af Cold Water (2017), Love Yourself (2017) og What Do You Mean (2017).

Karriere

De fleste må kende historien om Justin Bieber, der som 13-årig blev opdaget af Scooter Braun. Scooter Braun blev så imponeret af Biebers coversange, som han publicerede på YouTube, og derfra tog Biebers karriere fart. Det startede med, at han udgav sit debutalbum i 2010, som indebar sangen, Baby (2010), hvor selveste Ludacris rappede et vers. Til den ikoniske sang tilhørte også en musikvideo, som også viste Biebers rolle som skuespiller. Der blev stor opmærksomhed omkring Justin Bieber, og han indlemmede verden i sin arbejdsgang, koncerter, tilgang til arbejdet osv. med filmen Justin Bieber: Never Say Never (2011). Med den vandt han to priser og hele syv nomineringer. Senere udgav han det succesfulde soloalbum, Purpose (2015), med sange som What Do You Mean (2015), Sorry (2015) og Love Yourself (2015). Disse kom ligeledes med musikvideor, der understøttede talentet foran kameraet. Justin Biebers sange, videoer og hans fremtræden foran kameraet er brugt i en række af forskellige programmer, film og serier såsom The Big Bang Theory (2016), Skam (2015-2016) og The Greatest Dancer (2018-2019).

Priser

Filmen, Justin Bieber: Never Say Never (2011), vandt i 2012 en pris ved ASCAP Film and Television Music Awards. Han vandt i 2011 en underholdningspris ved Bambi Awards, en Billboard Music Awayrd for debutalbummet. Derudover er han nomineret til en række af Billboard Music Awards, Bravo Otto og mange flere.

Trivia

Justin Bieber har et godt sind. Han har en gang forsinket en koncert i Utah, fordi han skulle besøge en 7-årig fan med leukæmi. Og hvis ikke Justin Bieber var sanger, har han udtalt, at han ville være arkitekt, hvilket understøtter hans kreative mindset.

Privatliv

Bieber er søn af Jeremy Bieber og Pattie Mallette. Moren, Pattie Mallette, er canadisk skuespiller og filmproducent, og hun var manager for Justin under de spæde skridt i hans gloværdige karriere. Faren er producer og en stjerne på de sociale medier. I 2019 annoncerede Justin Bieber, at han blev gift med Hailey Baldwin, som han år tilbage datede i en kortere periode. Han støtter og har støttet flere gode formål som eksempelvis Pencils of Promise, som opbygger skoler i udviklingslande. Derudover går han også op i dyrevelfærd.

Fakta

  • Navn: Justin Bieber
  • Fødselsdato: 1. marts 1994
  • Fødested: London, Ontario i Canada
  • Nationalitet: Canadier
  • Forældre: Jeremy Bieber og Oattie Mallette
  • Søskende: Allie Rebelo, Jazmyn Bieber, Jaxon Bieber and Bay Bieber
  • Børn: Ingen
Loading spinner