Jennifer Lawrence

Om Jennifer Lawrence

Skuespillerinden, Jennifer Lawrence, er den måske mest succesfulde af slagsen fra sin generation. Hun er født i Kentucky, USA i 1990, men hun har også engelsk, tysk, irsk og skotsk blod i årene. Hun er formegentlig mest kendt for sin optræden i de fire film i serien The Hunger Games (2012-2015). I både 2015 og 2016 var hun den bedst betalte skuespillerinde i hele verden – et vidne om hendes kæmpe succes.

Karriere

Jennifer Lawrence fik øjnene op for skuespil i en alder af 14 år, da hun tog til Manhattan for at udføre oplæsning af et manuskript for agenter. Agenterne fortalte hendes mor, at det var den bedste oplæsning, de nogensinde havde hørt fra en 14-årig. Flere agenter blev løbende imponeret over Jennifer Lawrences naturtalent, og hun endte med at få lov til at bruge en sommer i New York. Her medvirkede hun i nogle MTV-reklamer.

Det fik hendes familie til at flytte med hende til Los Angeles, hvor hun kunne jagte sin karriere. Hun fik roller i mindre film, men hendes rigtige gennembrud kom med rollen Ree i Winter’s Bone (2010).

Jennifer Lawrences succes med Ree sikrede hende rollen som Mystique i X-Men: First Class (2011). Hun har også bl.a. været aktuel med filmen Silver Linings Playbook (2012) og American Hustle (2013). I cirka samme periode fik hun rollen som Katniss Everdeen i filmatiseringen af The Hunger Games (2012). En rolle hun fortsatte med i tre film mere: The Hunger Games: Catching Fire (2013), The Hunger Games: Mockingjay – part 1 (2014) og The Hunger Games: Mockingjay – part 2 (2015).

Priser

Jennifer Lawrence er sin tids yngste person, der har været nomineret til to Academy Awards for bedste skuespil. Hun var nomineret med både Winter’s Bone (2011) og Silver Linings Playbook (2012), hvor hun vandt kategorien for sidstnævnte. En film, hvor hendes præstation bl.a. også vandt hende en Golden Globe Award og Satellite Award. Senere har hun været nomineret til Academy Awards for sit skuespil i både American Hustle (2013) og Joy (2015).

Trivia

I forbindelse med sin rolle i Winter’s Bone (2010) lærte Jennifer Lawrence at pelse egern, hugge brænde og slås.

Hun tog sine forældre med som date til Golden Globe Award uddelingen i 2013, efter hun slog op med sin daværende kæreste, Nicholas Hoult.

Hende og Josh Hutcherson blev så gode venner under optagelserne til The Hunger Games (2012), at hun købte et hus på samme gade som ham, har hun fortalt i et interview.

Privatliv

Jennifer Lawrences forældre er Karen Koch, som er leder på en camp for børn, og Gary Lawrence, som har karriere i byggebranchen. Sammen med dem og sine to brødre, Blaine og Ben Lawrence, er hun vokset op i Louisville, Kentucky. Her blev hun også født. Hun afsluttede High school to år tidligere end hendes jævnaldrende for at arbejde på sin skuespillerkarriere. Og bortset en enkel dramalektion har Jennifer Lawrence aldrig modtaget undervisning i skuespil.

Lawrence familien pakkede sine ting og flyttede til Los Angeles for at bakke op om Jennifers skuespillerdrøm, da hun stadig var teenager.

I 2018 begyndte Jennifer at date kunstneren, Cooke Maroney, og de to blev gift i oktober 2019.

Fakta

  • Navn: Jennifer Shrader Lawrence
  • Fødselsdato: 15. august 1990
  • Fødested: Louisville, Kentucky, USA
  • Nationalitet: Amerikansk
  • Forældre: Karen Koch og Gary Lawrence
  • Søskende: Blaine Lawrence og Ben Lawrence
  • Børn: Ingen
Loading spinner