Emma Watson

Om Emma Watson

Emma Watson (f. 1990) er en britisk skuespillerinde og model, der fik sin store debut i den legendariske Harry Potter filmserie (2001-2011). Hun er derudover blandt andet kendt for sin birolle som Sam i The Perks of Being a Wallflower (2012), som prinsesse Belle i Disneys live action-udgave af Skønheden og udyret (2017) samt rollen som Meg March i Little Women (2019).

Karriere

Det hele startede, da Watson var barn. Hun havde altid vidst, hun ville være skuespiller, og derfor studerede hun sang, dans og skuespil på deltid på en teaterskole i Oxfordshire. I 1999 tog hun som 9-årig til casting på filmen Harry Potter og De Vises Sten (2001), som skulle vise sig at være starten på hendes karriere på det store lærred. I næsten ti år fortsatte Watson med at spille den velkendte rolle som Hermione Granger, en vis, klog og dygtig troldkvinde på Troldmandsskolen Hogwarts.

Efter ti år med Harry Potter og Ronald Weasley fik Watson en rolle i My Week with Marilyn (2011), hvor hun spillede en ung kostumeassistent sammen med et væld af andre Oscar-nominerede skuespillere.

Året efter debuten på My Week With Marilyn (2011) var Watson at finde i Stephen Chboskys film baseret på ungdomsromanen af samme navn, The Perks of Being a Wallflower (2012), hvor hun spillede den unge kvinde, Sam. Filmen havde premiere i 2012 på Toronto International Film Festival, hvor den fik fantastiske anmeldelser.

I 2017 kom Watson under Disneys vinger i live-action udgaven af Skønheden og udyret (2017), hvor hun spillede rollen som Belle. Filmen var på det tidspunkt en af de største film nogensinde i amerikansk historie, som med sine 15 vundne priser samt 73 nomineringer modtog stor anerkendelse på alle fronter.

Priser

Watsons start i den massive Harry Potter-franchise, som år efter år fortsat tilegner sig kæmpe popularitet på verdensplan, sikrede hende også mange priser for ikke at tale om nomineringer. Fra People’s Choice Awards og Teen Choice Awards til MTV Movie + TW Awards er der priser for hendes roller i Harry Potter-filmserien (2001-2011), The Perks of Being a Wallflower (2012), Skønheden og Udyret (2017) med flere.

Trivia

Begge af Watsons forældre er britiske, men de boede Paris som hjem, da hun blev født. Da hun var fem år gammel, vendte hende og familien hjem til England.

Privatliv

Under Watsons opvækst i Oxfordshire gik hun på den berømte Dragon School, samtidig med at hun blev undervist i teater hos Stagecoach Theatre Arts.

Efter den komplette filmatisering af Harry Potter-filmserien (2001-2011), brugte Watson sin tid på at studere skiftevis på Brown University og Worcester College, indtil hun i 2014 dimitterede med en bachelor i engelsk litteratur.

I 2014 blev Watson desuden udnævnt til Goodwill Ambassador af FN. Hendes årelange fokus på at styrke kvinder samt sætte en stopper for uligheden i mulighederne for uddannelse gjorde Watson til en stor rollemodel.

Fakta

  • Navn: Emma Charlotte Duerre Watson
  • Fødselsdato: 15. april 1990
  • Fødested: Paris, Frankrig
  • Nationalitet: Britisk
  • Forældre: Jacqueline Luesby og Chris Watson
  • Søskende: Alex Watson, Lucy Watson, Toby Watson og Nina Watson
Loading spinner