Cameron Diaz

Om Cameron Diaz

Cameron Michelle Diaz (f. 1972) er skuespillerinde og tidligere tøjmodel fra USA. Hun er blandt andet kendt for sine roller i filmene, The Mask (1994), Min bedste vens bryllup (1997) og Shrek (2001), hvor hun lægger stemme til prinsesse Fiona.

Diaz har dannet par med flere kendte ansigter - herunder sanger og skuespiller, Justin Timberlake, baseballspilleren, Alex Rodriguez, samt den amerikanske skuespiller, Matt Dilon.

Karriere

Cameron Diaz dimitterede fra High School, da hun var 16 år, og derefter startede hendes modelkarriere for bureauet, Elite Model Management. I den tid rejste hun verdens rundt for at tage billeder, og på en tur til Japan mødte hun blandt andet en videofilminstruktør, som hun flyttede sammen med hjemme i USA.

De næste fem år blev hun mere og mere interesseret i skuespil, og med hendes modelarbejde for blandt andet Calvin Klein og Levi's, var der mange der nu vidste, hvem hun var. Da Diaz blev 21 år, tog hun til audition på filmen, The Mask, og selvom hun ikke havde erfaring som skuespiller, blev hun valgt til at spille den kvindelige hovedrolle.

De næste mange år fik Diaz flere mindre og større roller i film, hun fik mere offentligt anerkendelse og blev også hurtigt nomineret til en Golden Globe. Hun har fået masser af succes som både skuespiller og model.

Priser

Cameron Diaz er en særdeles populær skuespiller, og hun er flere gange blevet nomineret i MTV Movie Award. Hun var blandt andet nomineret for Bedste Kys i 2003, og hun vandt prisen som Bedste filmpar i 2001 og for bedste præstation i 1999. I hendes karrierer som skuespillerinde er hun også blevet nomineret til flere Golden Globes. I 1998 blev hun nomineret for bedste skuespil med filmen, Vild med Mary, og det samme året efter med filmen, Being John Malkovich.

Trivia

Cameron Diaz var den anden kvindelige skuespiller i verden til at tjene 20 millioner dollars for en rolle. Det gjorde hun med sin rolle i filmen Charlie's Angels.

Privatliv

Cameron Diaz blev født d. 30. august 1972 i San Diego, Californien, USA, og hun er uddannet fra Lon Beach Polytechnic High School. Diaz har dannet par med flere kendte mænd. I slutningen af 90'erne var hun kærester med den amerikanske skuespiller, Matt Dillon, inden hun fik et hemmeligt forhold til sangeren, Jared Leto. Senere fandt hun sammen med sanger og skuespiller, Justin Timberlake, som hun dannede par med indtil 2007, hvor parret havde været sammen i godt fire år. I 2014 forelskede hun sig i musikeren, Benji Madden, og de blev gift ved en ceremoni i januar året efter. I 2020 blev Benji Madden og Cameron Diaz forældre for første gang til en lille pige, og det lykkedes parret at holde hele graviditeten hemmelig.

Fakta

  • Navn: Cameron Michelle Diaz
  • Fødselsdato: 30. august 1972
  • Fødested: San Diego, Californien, USA
  • Nationalitet: Amerikansk
  • Bopæl: Beverly Hills, Long Beach
  • Børn: Raddix Madden
Loading spinner