Brie Larson

Om Brie Larson

Brie Larson er en amerikansk skuespillerinde og musiker. Hun er blandt andet kendt for sine roller i filmene, 21 Jump Street (2012), Avengers: Endgame (2019) og sin hovedrolle som Joy "Ma" Newsome i dramafilmen, Room (2015).

Larson har fra 2013 til 2019 dannet par med den amerikanske musiker og skuespiller, Alex Greenwald. Han er blandt andet kendt for at være forsanger i rockbandet, Phanton Planet fra Californien.

Karriere

Larson debuterede med sin første store rolle som Emily i serien, Raising Dad. Hun fik sin første filmrolle i 2003, da hun spillede med i Disney Channel filmen, Right on Track. Hun spillede flere mindre roller i forskellige film og serier, og så begyndte hun at interessere sig mere for musik. Efter at have fået afslag til flere castings, blandt andet som Wendy i Peter Pan filmen, udgav hun sin første sang. Hun skrev hurtigt under på en pladekontrakt, og i 2005 udgav hun sin første plade.

Hun lavede musik i mange år, inden hun fik sit gennembrud som skuespiller. I 2012 fik hun en stor rolle i filmen, 21 Jump Street, inden hun i 2015 vandt en Golden Globe for Bedste Kvindelige Skuespiller og en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle for hendes rolle i dramafilmen, Room. Siden er hun blevet beskrevet som en dygtig og talentfuld skuespiller, som har haft store og mindre rolle i mange forskellige filmgenrer.

Priser

Brie Larson har gennem sin lange karriere som skuespiller fået en del anerkendelser med på sin vej. Hun er i alt blevet nomineret til 174 officielle priser, hvor hun har vundet hele 114 af dem. Hun har blandt andet vundet en Oscar og en Golden Globe for bedste kvindelige skuespiller og bedste kvindelige hovedrolle i hendes rolle som Joy "Ma" Newsome i filmen, Room.

Trivia

Larsen har tidligere udtalt, at hun interesserer sig så meget for film og skuespil, fordi hun mener, at film får mennesker til at føle sig mere forbundet med sig selv og resten af verden.

Privatliv

Brie Larson blev født d. 1. oktober 1989 i Sacramento, Californien. Hendes forældre var kiropraktorer, og de drev en klinik sammen, inden de blev skilt, da Larson var syv år.

Larson har altid været tilbageholdende omkring sit privatliv, og hun var bange for at folk ville dømme hende ud fra hendes fejl. Hun begyndte at date musikeren og forsangeren fra bandet, Phanton Planet, Alex Greenwald, i 2013. Larson og Greenwald blev gift i 2016, men de gik fra hinanden i 2019.

Fakta

  • Navn: Brianne Sidonie Desaulniers
  • Fødselsdato: 1. oktober 1989
  • Fødested: Sacramento, Californien
  • Nationalitet: Amerikansk
  • Forældre: Heather Desaulniers og Sylvain Desaulniers
Loading spinner