Brad Pitt

Om Brad Pitt

Den amerikanske Oscarvindende skuespiller, filmproducer og social aktivist, Brad Pitt, er blandt andet kendt for sin medvirken i mange succesfulde Hollywoodfilm. Han har blandt andet haft en rolle i filmen Syv År i Tibet (1997), Fight Club (1999), Spy Game (2001) og Once Upon a Time in Hollywood (2019).

Han har dannet par med flere kendte amerikanske skuespillerinder, instruktører, producere og musikere som fx Juliette Lewis, Jennifor Aniston og Angelina Jolie.

Karriere

Brad Pitt flyttede til Californien i 1986, for at begynde at læse hos en af de dygtigste og mest populære undervisere indenfor skuespil i Hollywood. Han fik hurtigt nogle mindre roller i amerikanske tv-serier ved siden af hans studie, og to år efter han var kommet til Californien, fik han sin første rolle i en film. Hans rigtige professionelle karriere startede efter, han spillede en birolle i filmen, Thelma og Louise (1991).

Derefter fik han store roller i blandt andet Kalifornia (1993) og Seven (1995), og interessen for ham begyndte at stige markant. I 1990'erne var han en etableret stjerne i næsten hele verden, og den popularitet og stjernestatus har han holdt fast i lige siden. Han var i en lang periode omtalt som en af de mest indflydelsesrige og kraftfulde mennesker i underholdningsbranchen i USA. I mange år er han også blevet beskrevet som den mest attraktive mand i hele verden.

Priser

Brad Pitts præstationer på det store lærred er ikke gået ubemærket hen, og det har resulteret i adskillige nomineringer til Oscar-priser og Golden Globes. Han er blandt andet blevet nomineret til en Oscar i kategorierne: bedste film, bedste mandlige hovedrolle og bedste mandlige birolle. I 2014 var Pitt sin første Oscar for at producere filmen, 12 Years a Slave (2013). I 2020 blev hans skuespilpræstation for første gang belønnet med en Oscar. Han fik Oscarstatuetten for Bedste Mandlige Birolle med hans rolle i Once Upon a Time in Hollywood (2019).

Trivia

Brad Pitt kan ikke længere rejse lovligt ind i Kina. Han har fået indrejseforbud, fordi han har spillet med i filmen, Syv År i Tibet (1997), som er en kinakritisk film.

Privatliv

Brad Bitt blev født d. 18. december 1963 i Shawnee, Oklahoma, USA. Hans far var indehaver af et lastbilfirma, og hans mor var skolerågiver. Familien flyttede hurtigt til Springfiels, Missouri, hvor Pitt voksede op med sine yngre søskende. Brad Pitts lillebror, Douglas Mitchell, er en kendt amerikansk forretningsmand.

Brad Pitt har gennem sit liv haft mange forhold til kendte kvinder. Han har blandt andre dannet par med den Oscarbelønnede skuespillerinde, Juliette Lewis, den polsk-amerikanske skuespillerinde, Gwyneth Paltrow, og han blev i 2000 gift med Jennifer Aniston, som var kendt for en af hovedrollerne i den amerikanske tv-serie, Friends. De gik fra hinanden i 2005, og samme år fandt Pitt sammen med skuespillerinden, Angelina Jolie. Jolie og Pitt fik seks børn sammen, hvoraf tre er adopteret, og tre er biologiske.

Fakta

  • Navn: William Bradley "Brad" Pitt
  • Fødselsdato: 18. december 1963
  • Fødested: Shawnee, Oklahoma, USA
  • Nationalitet: Amerikansk
  • Søskende: Douglas Mitchell og Julie Neal
  • Børn: Maddox Chivan Jolie-Pitt, Zahara Marley Jolie-Pitt, Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, Pax Thien Jolie-Pitt, Knox Leon Jolie-Pitt og Vivienne Marcheline Jolie-Pitt
Loading spinner