CPH PIX

Blockbuster er stolte af at være hovedsponsor på CPH PIX filmfestival igen i 2018.

Her på siden kan du browse rundt i alle de film vi har, som er blevet vist på CPH PIX festivalen siden 2009. Du kan også vælge et bestemt festivalår, for at se den samling af film, der er blevet vist på Copenhagen PIX netop det år.

CPH PIX-filmene efter festivalår

Lars von Triers ‘The House That Jack Built’ åbner CPH PIX 2018

Lars von Trier samling
Peter Aalbæk

Peter Aalbæk

3:45
Anders Refn

Anders Refn

5:25
Christoffer Boe

Christoffer Boe

7:12
Sofie Gråbøl

Sofie Gråbøl

3:43

CPH PIX - COPENHAGEN FILMFESTIVAL

CPH PIX er Danmarks største spillefilmfestival, som år efter år fylder Københavns biografsale med filmmediets største nybrud - og det er vi stolte af. Derfor har vi her på siden samlet over 250 film, som siden 2009 har været vist på filmfestivalen. Her er spillefilm for de fleste da CPH PIX hvert år præsenterer masser af nye spændende film fx inden for genrer som dokumentar, indie, drama, action, thriller, artfilm, gyser, osv. Du finder både store film og lidt smallere film - og du finder såvel danske som udenlandske film. Fælles for dem alle er at de er de mest øjenåbnende og modigste film fra hele verden. Et klart fællestræk er at der er tale om anmelderroste film nærmest fra ende til anden. Det er en hyldest til de nye talenter i filmverdenen, og det er de gode fortællinger og kvalitetsoplevelser der er i højsæde, når vi taler om film fra CPH PIX. Hvert år uddeles festivalens hovedpris ”New Talent Grand PIX”, der sammen med 10.000 Euro tildeles årets mest talentfulde debutant.

CPH PIX og Buster

Er du på jagt efter børnefilm af høj kvalitet, der har været på Buster børnefilmfestival, så har vi samlet alle de film fra Buster, som vi har liggende på Blockbuster. Det er film til børn og unge af virkelig høj kvalitet både hvad angår fortællinger, dramaturgi og filmiske virkemidler. At Buster Filmfestival for børn og unge nu er blevet en del af CPH PIX med et helt selvstændigt skole- og familieprogram, betyder at CPH PIX ikke blot er et 2-ugers festival-event, men kvalitets filmoplevelser for børn og unge, som strækker sig ud over hele året. Du kan finde alle filmene fra Buster børnefilm festival her: https://www.blockbuster.dk/buster

Hvorfor støtte?

Blockbuster er hovedsponsor på CPH PIX og det er 4. år at Blockbuster støtter den danske spillefilmfestival. Blockbuster har en strategi om at støtte dansk film i alle lag og på alle niveauer. Derfor støtter vi også Robert Prisen, som er det danske svar på Oscar Uddelingen og toppen af filmindustrien. Hvert år streamer vi live fra selve prisuddelingen og du kan finde sidste års streaming af Robert Prisen lige her: www.blockbuster.dk/robertprisen Vi støtter nogle mindre festivaler, som fx genrefilmsfestivalen Blodig Weekend for gyser-og horrorfilm. Vi støtter hele vækstlaget gennem HUGO Awards, som er de studerende på Film-og medievidenskabs film award – og så støtter vi forskellige produktioner af kortfilm, pilot serier og webisodes. Vi er med den støtte vi yder også med til at udvikle selve måden vi alle ser film på - fx gennem test af nye formater og nye medier og kanaler. På den måde spiller Blockbuster en aktiv rolle i udviklingen og i udbredelsen af dansk film, som er en grundsten i vores streaming-univers.

Loading spinner