George Lucas

Om George Lucas

Den amerikanske instruktør, manuskriptforfatter og filmproducer, George Lucas, er specielt kendt for sin fortælling om Star Wars (1977), som har udviklet sig til at være et helt univers med ni forskellige film, computerspil, bøger og meget andet. Det er også Lucas, som har opfundet karakteren, Indiana Jones, og serien om ham.

Karriere

Da George Lucas var barn, drømte han om at blive racerkører, men han kom tidligt ud for en uheldig ulykke, så det ikke længere var en mulighed for ham. Han interesserede sig også for film dengang, og derfor startede han på University of Southern California, som er en filmskole. Det gik godt for ham i skolen, og han vandt mindre priser for gode indspilninger og kortfilm. Det var også her, at han fandt på historien til sin første film, THX 1138, som blev mulig for ham at producere, da han stiftede et filmselskab med Francis Ford Coppola, som er en oscarbelønnet amerikansk filminstruktør.

I 1977 kastede han sig ud i sit livs største projekt med Star Wars sagaen, hvor han undervejs blev mødt af meget modgang. Selvom han gennem en længere periode havde etableret sig som en anerkendt instruktør, var det ikke mange, som troede på hans projekt med Star Wars. Heldigvis for Lucas blev filmen en succes, og det betød, at mange flere fulgte med i hans efterfølgende projekter. Han arbejde i alt på sagaen om Star Wars i ni år, hvor han sideløbende stiftede forskellige firmaer, som beskæftigede sig med lyd, film, effekter og biografudstyr.

Priser

George Lucas er en meget succesfuld instruktør og manuskriptforfatter. Det var specielt med Star Wars fortællingerne, han fik succes, hvor det lykkedes ham at vinde hele seks officielle titler for hhv. Bedste manuskript, bedste instruktør og bedste film. Derudover har han været nomineret til flere Golden Globes, Oscars, Saturn Awards og Hugo Awards, som alle er anerkendte amerikanske filmpriser. Lucas blev i øvrigt udnævnt som Disney legende, for hans ekstraordinære bidrag til The Walt Disney Company.

Privatliv

George Lucas har blev i 1969 gift med kollegaen, Marcia Lou Griffin, som blandt andet vandt en pris for hendes redigeringsarbejde på den første Star Wars film. Efter ti års ægteskab adopterede de en datter, Amanda Lucas, inden de gik fra hinanden to år senere. Derefter adopoterede han selv to børn mere, Katie Lucas (f. 1988) og Jett Lucas (1993). George Lucas var efterfølgende i et kort forhold med den amerikanske sanger, Linda Ronstandt.

I 2006 begyndte Lucas at date Mellody Hobson, som var en kendt amerikansk forretningskvinde. Parret blev forlovet i 2013 og blev gift samme år. De fik en datter sammen via en rugemor.

Fakta

  • Navn: George Walton Lucas Jr.
  • Fødselsdato: 14. maj 1944
  • Fødested: Modesto, Californien, USA
  • Nationalitet: Amerikansk
  • Børn: Amanda Lucas, Katie Lucas, Jett Lucas og Everett Hobson Lucas
Loading spinner