Krigsfilm

Det er ikke kun Hollywood, der kan lave krigsfilm. Se blot på danske krigsfilm som "9.april", "Brødre" og "Krigen". Sidstnævnte blev nomineret til den prestigefyldte Oscar for bedste udenlandske film. Men hvad er en krigsfilm egentlig? Genrerne blandes ofte sammen i dag, en romantisk film kan også være en komedie, og en krigsfilm kan for eksempel også have noget af drama genren indover sig. Filmgenren krigsfilm handler ikke overraskende typisk om en krig eller en konflikt - oftest mellem det gode og det onde, fred eller krig, men det kan også omhandle for eksempel temaer som krigsfangelejre eller civile folks vilkår under en krig. Omgivelserne i krigsfilm er ofte kaotiske og fuld af ødelæggelse og elendighed. I denne genre er der oftest ikke blot en hovedperson, men en hel gruppe, som står for det gode. Der bliver kæmpet sammen mod det onde. Der er mange bud på de bedste krigsfilm, men et par af de mest omtalte til dato er "Saving Private Ryan", "The Deerhunter" og "Ørneborgen".

Historien bag krigsfilm

De første krigsfilm kom ikke overraskende frem efter 1.Verdenskrig, som varede fra 1914-1918. Hvis vi umiddelbart hører ordet krigsfilm, ledes vores tanker også som oftest hen på film om de to verdenskrige, især 2. verdenskrig, som højst sandsynligt er en af de mest portrætterede begivenheder nogensinde. Èn af de første film i denne krigsfilm genre er for eksempel Charlie Chaplins "Gevær paa Skulder" fra 1918. I 1930 kom den kendte "Intet nyt fra Vestfronten", men derefter gik der lidt tid efter 2.verdenskrig, før man så at sige turde åbne for temaet igen. En dansk autentisk krigsfilm fra nyere tid er "Drengene fra Sankt Petri" fra 1991, som omhandler modstandsgruppen af samme navn.

Krigsfilm er fyldt med spænding!

Der er lavet et hav af krigsfilm, siden de første kom frem, og det kan måske være svært at finde hoved og hale i, hvilken én, du skal vælge. Heldigvis har BLOCKBUSTER et stort udvalg, så du kan se, hvad de forskellige film byder på. Er du fan af instruktøren Steven Spielberg, kan én af hans mange krigsfilm være en mulighed, eller er du mere til George Lucas og Star Wars? Vil du helst se krigsfilm baseret på virkeligheden, og er du helt vild med Brad Pitt?, ja, så kunne det være, at du skulle se "Frye". "Braveheart" med Mel Gibson er også et godt bud på en krigsfilm, hvor Skotland for flere hundrede år siden, starter et oprør mod England. Her er der samtidig tilføjet lidt kærlighed og romantik. Mulighederne er mange, men alle krigsfilm er spændende på hver sin måde, så der er som oftest noget for enhver smag. Der er i hvert fald garanti for god underholdning.

Masser af krigsfilm hos BLOCKBUSTER

Er det tid til en god og spændende ny krigsfilm, så har BLOCKBUSTER helt sikkert lige den film, du står og mangler. Vi har et stort og bredt sortiment af både de nyeste film men også de gode, gamle klassikere, og vi giver dig naturligvis optimale fordele. Priserne er i særklasse, og vi kører ikke med abonnement. Du betaler altså kun for det, du ser. Lej filmen for en dag eller køb den her på blockbuster.dk og saml vennerne eller familien. Det er tid til spænding og top underholdning.

Loading spinner