Eventyrfilm

Der er næsten ingen, som ikke kan lide et godt eventyr, og det er selvfølgelig også derfor, at eventyrfilm tiltaler alle aldersgrupper. Det er film, hvor hele familien kan samles, om det er i biografen eller derhjemme, for at blive underholdt. I alle gode eventyrfilm skal der være de klassiske elementer, som vi alle kan forholde os til. Først og fremmest skal der være en helt. Helten behøver ikke være en ridder, men kan lige såvel være en fattig bondedreng med evner. Heltens rolle er at bekæmpe den ondskab, der hersker i form af filmens skurk. Det kan være alt fra en heks eller troldmand til en ond herremand, der undertrykker alt omkring sig. Det er den episke kamp mellem godt og ondt, og selvom vi ved, at det gode vinder til sidst, så skal vores helt gå grueligt meget igennem inden da.

Eventyr har underholdt rundt om bålet

Siden tidernes morgen er eventyr og historier noget, der har underholdt mennesker. Fortællinger i den mørke stund rundt om bordet eller bålet, fortællinger med morale eller fortællinger om gamle guder. Eventyrfilm, man skal se bygger på disse klassiske elementer, og flere af dem er reelt en filmatisering af de historier, der har overlevet til i dag. Eventyrfilmgenrer er et tilsvarende vidt begreb, for de kan være meget lokale, der hvor historien stammer fra, eller de kan være helt universelle eller endda foregå i fremmede galakser eller i alternative universer, der ikke ligner vores.

Hjemme, ude og hjem igen

Eventyr er som regel bygget op på den måde, at helten er hjemme, helten rejser ud, og klarer det hele, og så rejser helten hjem igen. Men ingen eventyr er ens udover denne skabelon, og derfor er det spændende det, der kommer til at ske undervejs. En eventyrfilm anbefaling vil fx være Ringenes Herre, der om noget er en episk fortælling om mørke og ondskab, der vil overtage magten på jord samt helte, der er meget atypiske. Det er film, der helt sikkert er i eventyrfilm top 10 sammen med hele serien om Harry Potter og det magiske univers. Samtidig skal Star Wars ikke glemmes, som er en historie, der foregår i en galakse fjernt herfra, men som har det samme grundelement med helten, der startede som noget helt andet, og de onde kræfter, der ønsker at styre hele universet.

Eventyr skal opleves i stuen

Har du allerede set den i biografen og ved, den film er du nødt til at se igen meget snart, så er det nemmeste i verden at leje den hos BLOCKBUSTER. Det er som i de gode, gamle dage, hvor du gik ned i BLOCKBUSTER og lejede de nyeste film eller de bedste og klassiske eventyrfilm, men nu sker det hjemmefra i stedet, hvor du kan bladre gennem hele deres katalog online og nemt leje film fra sofaen. Du skal ikke vente på, at de får filmene som hos andre streamingtjenester, og den film du vil se, den er altid på lager.

Loading spinner