Drama

Nogle gange er man bare i humør til et rigtig godt drama, og heldigvis er der rigtig mange gode drama film på markedet, men hvad kendetegner egentlig genren? Denne type film, drama film, bliver inddelt i denne genre, når der hverken rigtigt er tale om de traditionelle genrer såsom en komedie eller en tragedie. Man kan sige om drama, at den er mere ovre i den fortællende fiktion, og at dens hensigt er mere seriøs, ja måske ligefrem alvorlig. Den er altså lidt det stik modsatte af en komedie. Karaktererne i disse film er som oftest realistiske for seerne, det kunne måske endda være din nabo, og de tackler situationer og problemer, som vi kan nikke genkendende til. Derfor sætter disse film tit gang i følelserne, hvilket kan være én af grundene til, at netop denne genre er så populær. Drama kan yderligere inddeles i historiske dramafilm, romantisk drama, krimidrama og så videre.

Drama genrens historie

Der er blevet lavet film drama lige siden stumfilmenes tid. De såkaldt "rigtige" dramafilm kom dog først, da tonefilmene fik sit indpas. To af de helt store dramaer fra begyndelsen af dramafilmene er "Borte med blæsten" fra 1939 med Vivian Leigh og Clark Gable samt "Casablanca" fra 1943 med Humphrey Bogart og svenske Ingrid Bergman. Nogle vil måske nok påstå, at de også kunne høre hjemme i romantiske film, men begge film tilhører først og fremmest dramagenren. Det er ikke kun film, der kan inddeles i drama. En dramaserie er en tv-serie med flere afsnit, og den har ligesom på film fiktive karakterer. Herhjemme er gode eksempler på en sådan "Borgen", "Badehotellet" og ikke mindst "Matador".

Drama er spændende og rørende

Lige meget om du er til drama film på dansk, engelsk eller noget helt tredje, finder du et stort udvalg på blockbuster.dk. Drama genre er lig med spændende fortælling og med karakterer, der ofte giver dig en rørende fortolkning af handlingen. Drama betyder nemlig handling, og det er lige præcis hvad denne genre har - en god handling eller plot om du vil. Hvem husker ikke det fantastiske og rørende drama "Forrest Gump" med Tom Hanks i hovedrollen eller "En verden udenfor" med blandt andre Morgan Freeman, der forsøger at vinde friheden tilbage? Vi kan også noget herhjemme, når det kommer til gode dramafilm. Af danske klassikere indenfor genren er den herlige og samtidig rørende "Dansen med Regitze" med Ghita Nørby og Frits Helmuth i hovedrollerne, "Pelle Erobreren", og Susanne Biers "Hævnen", der vandt en Oscar. Se lige præcis det drama, der tiltaler dig mest. Der er mere end nok at vælge imellem.

Drama film på BLOCKBUSTER

Du kan finde et hav af drama film for både voksne og drama for børn på BLOCKBUSTER. Vi gør det nemt for dig at leje og købe film hos os, da vi ikke kører med abonnement. Du betaler kun for, hvad du ser. BLOCKBUSTER har et stort og bredt udvalg af alle genrer, ikke mindst dramaer, og tilbyder både de gamle klassikere og nye film. Derudover har vi også premierefilm til yderst fordelagtige priser for dig.

Loading spinner