En dokumentarfilm kan være rigtig mange forskellige ting. Kendetegnet ved en dokumentar er dog, at den skal tage udgangspunkt i den virkelige verden, og det der er sket i denne verden. Der er altså ikke tale om fiktion, og der bruges ikke manuskripter, når vi snakker dokumentar. Bliver disse regler overholdt, så har man derudover nærmest frit slag i forhold til resten af opbygningen af filmen. En dokumentar kan handle om mange forskellige ting. Du kan blandt andet se en dokumentar om dyrelivet, en krig, en sportsstjerne eller noget helt fjerde. Her hos Blockbuster har vi gjort et stort nummer ud af at have et så bredt udvalg som overhovedet muligt, så du kan finde lige præcis den film dokumentar, som du brænder efter at se. Om det er for underholdningens skyld, eller fordi du rent faktisk gerne vil have lidt fakta, så er disse film fuldstændig fantastiske at følge.

De første film var dokumentar film

Dokumentargenren har sine rødder helt tilbage til de første film blev produceret lige før 1900-tallet. Da de viste typiske dagligdags situationer, var de derfor af dokumentarisk karakter. Dog var den første decideret dokumentar fra 1922, hvor Robert J. Flahertys lavede sin film Nanook of the North, som viste seerne hvordan arktiske fangere levede. I de senere år er der blot kommet flere og flere dokumentar film, som handler om alle tænkelige, og utænkelige, emner. I dag finder du simpelthen så mange forskellige dokumentar typer, at du nærmest drukner i dem. Kun fantasien sætter grænser for, hvilke slags dokumentar film du kan få fingere i.

Find din dokumentar her

Den måske mest kendte dokumentar, der er blevet lavet er filmen An Inconvenient Truth, der er blevet lavet af Al Gore. Denne film handler om klimaforandringerne, og skildrer de værste konsekvenser af, hvad der vil ske med vores alles verden, hvis vi ikke snart tænker over vores forbrug. Denne film er en af mange dokumentarformer, hvor vi ser Al Gore stå på en scene og fortælle om alt sin viden. Andre typer af dokumentar film viser mere hverdags situationer, hvor man som seer får det reelle blik. Her kan vi blandt andet nævne filmen I Am Ali, der handler om bokseren Mohammed Ali. Her følger vi ham tæt, og ser hvordan han også kan være uden for ringen. En dokumentarist man også bliver nødt til at stifte bekendtskab med er instruktøren Michael Moore. Han har lavet rigtig mange gode dokumentarer, som alle er et must see, hvis man er til dokumentar film - her kan nævnes Kapitalismen: En kærlighedshistorie.

Bredt udvalg af dokumentarfilm

Hos BLOCKBUSTER fører vi et bredt udvalg af dokumentar film, så du kan finde lige netop den der tiltaler dig mest. Her kan du både se en dansk dokumentar, men selvfølgelig også en udenlandsk. Derudover har vi altid de helt nye film til billige penge, og selv vores premiere film kan du se billigt. En bonus ved at se film her er at du kun betaler for det, du rent faktisk ser. Du bliver ikke bundet op via et abonnement, så du får frie hænder hos os.

Loading spinner