Animationsfilm

Animation betyder kort sagt "at gøre noget levende". Ved animeret film får du for eksempel en dukke, et dyr eller et tæppe til at virke levende; du skaber altså en illusion af liv, så det er mere en filmteknik frem for en reel genre, du har med at gøre. Siden den første animations tegnefilm, "Toy Story" kom frem i 1995, er denne type film blevet uhyre populære, og hos Disney bliver der blandt andet satset mere på animation nu end på såkaldt rigtige tegnefilm, som for eksempel Askepot, Snehvide og Tornerose. Mange af elementerne vi ser i animerede film, ser vi også i tegnefilm og eventyr. Dette appellerer muligvis mest til børn og det yngre publikum, men animationsfilm er for alle, store som små. Et bud på hvorfor animationsfilm er blevet så populært, kunne være, at der er humor, spænding og en god historie, og så er denne form for filmteknik, animation, imponerende, ny og anderledes.

Succes bag animationsfilm

Det er ikke mere end godt tyve år siden, at den allerførste 100% 3D computeranimerede film kom frem, og der er kommet en hel del til lige siden. "Toy Story" var den allerførste af slagsen. Det er en skøn animationsfilm om følelser, vi alle kan nikke genkendende til spækket med en masse humor. Filmen fik stor opmærksomhed og ikke mindst succes samt efterspørgsel på mere af denne slags film. Af animationsfilm 2016 kan vi blandt andet glæde os til at se "Ice Age 5", "Kung Fu Panda 3" og "Zootropolis". Animationsfilm er bestemt kommet for at blive og bliver blot større og større.

Humor, rørende og imponerende effekter

Siden den første animationsfilm fik sit indpas, er populariteten for denne slags film kun gået en vej, og det er opad. Der er et hav af animerede film på markedet i dag, så der er helt sikkert noget for enhver smag - og enhver alder. Nogle af de bedste animationsfilm i nyere tid, eller dem der har fået allermest omtale, er blandt andet "Frost", "OP", "Shrek", "Happy Feet", "Finding Nemo" og "Modig". Hvem husker ikke de søde, sjove og dansende pingviner i "Happy Feet"?, den herlige, grønne Shrek og dennes prinsesse Fiona? Eller "Frost", som handler om Elsa, Anna, deres kongerige, den talende snemand Olaf og rensdyret? "Frost" slog alle rekorder for animationsfilm og skabte nye højder for popularitet indenfor denne genre. Disney animationsfilm, Pixar og mange andre filmvirksomheder fortsætter derfor ufortrødent med at lave animerede film til stor glæde for alle de forventningsfulde fans. Tag et kig på blockbuster.dk og find din nye yndlings animationsfilm.

Animationsfilm er for hele familien

Er det tid til familieunderholdning for både små og store barnlige sjæle, så har BLOCKBUSTER dansk animationsfilm og udenlandsk animation i massevis. Både nye og gamle klassikere. Lej en film for en dag eller køb den, så du kan se den igen og igen, og lige hvornår du vil. Valget er dit. Vi gør det nemt for dig som forbruger, da du ikke behøver abonnement her på BLOCKBUSTER; du betaler kun for det, du ser. Og det endda til yderst fordelagtige priser.

Loading spinner