Action film

Action er en genre inden for film, men hvad kendetegner en action film? Der er især tre ting, hvorpå du kan kende en actionfilm: der er altid en helt eller en heltinde til stede, der bliver brugt et hav af specialeffekter såsom for eksempel eksplosioner og stunts, og så er der typisk et godt gammeldags slagsmål eller en biljagt. Tempoet er som oftest højt og volumen ligeså. Er du derfor til fart, spænding og smarte visuelle effekter, er action lige noget for dig. Det er ikke kun for hankøn, der er bestemt også mange af det modsatte køn, som kan lide at blive underholdt af denne genre. Der er lavet mange gode actionfilm gennem tiden. Tag bare Ian Flemings "James Bond film", der er et glimrende eksempel på en film, der er spækket med alt, hvad der hører en ægte actionfilm til. Den første udkom i 60'erne, og filmene er stadig uhyre populære - både de nye og de gamle.

Historien bag action genren

Det er allerede et stort år for action film 2016. Film som "Batman vs. Superman", "X-men: Acopolypse" og "Captain America: Civil War" er alle udkommet, og har høstet mange fine anmeldelser. Er du ny inden for action film genren, eller vil du blot gerne kunne se med, når din "anden halvdel" foreslår en actionfilm, så er her et par eksempler på action film man skal se: "James Bond" (der er nok at vælge imellem, og det er top underholdning), "Mission Impossible" med Tom Cruise - underholdende, spændende plot og imponerende effekter og "The Dark Knight" med nu afdøde Heath Ledger i en pragtpræstation som jokeren. Der er nok at gå i gang med. God fornøjelse.

Fart, spænding og effekter - bliver det bedre?

Action film genren er populær, og der bliver, og er blevet lavet, mange af denne slags. Nogle af de allermest sete film indenfor denne action film genre, er "Navarones kanoner" fra 1959 med store skuespillere som Anthony Quinn og Gregory Peck i rollerne, de udødelige "James Bond"-film, "Dirty Harry" fra 1971 med Clint Eastwood og "Die Hard" - filmene med Bruce Willis i spidsen som helt, blot for at nævne nogle stykker. Et eksempel på en action film, der samtidig er spækket med humor og derfor flyder sammen med komediegenren, er 48 timer med Eddie Murphy og Nick Nolte. Der er altså både effekter, spænding og humor. "Mad Max: Fury Road" med Charlize Theron på rollelisten blev indspillet i en ny version af instruktøren George Miller. Den vandt flere Oscar statuetter, og er dermed et levende bevis på, at action film lever i bedste velgående. Hermed en action film anbefaling.

Masser af action på BLOCKBUSTER

Er du på udkig efter en spændende film i action film top 10, så har blockbuster.dk helt sikkert lige det, du leder efter. Vi har et stort og bredt udvalg af alle de nyeste film indenfor denne genre, men du kan naturligvis også se alle de gode gamle klassikere. Betal kun for det, du ser, vi kører ikke med abonnement her. Derudover har vi oven i købet også billige priser på alle premierefilmene. Du kan enten købe filmen eller leje den for en dag her på BLOCKBUSTER, valget er dit.

Loading spinner