CPH:DOX - Copenhagen International Documentary Film Festival

Blockbuster er stolte af at være hovedsponsor på CPH:DOX*. Festivalen er verdens tredje største dokumentarfilmfestival, og år efter år fylder den biografsale i hele Danmark med banebrydende, nærværende og vigtige dokumentarfilm - og det er vi stolte af at være en del af. CPH:DOX har selv været vores udvalg af dokumentarfilm igennem, og har anbefalet og fremhævet de film, som de mener, er de vigtigste at se. Du finder alt fra de store internationale dokumentarister over de unge talenter til den snævre videokunst i feltet mellem det cinematiske og museale - og du finder såvel danske som udenlandske film. Fælles for dem alle er, at de er de mest øjenåbnende og modigste film fra hele verden. Uanset om emnet er politisk, filosofisk, eksperimentelt eller blot belyser en snæver del af verden, udvider og facetterer dokumentarfilm altid modtagerens opfattelse af virkeligheden.

Konkurrencer

Hvert år uddeles der under festivalen filmpriser i forskellige kategorier. De seks internationale konkurrencer på CPH:DOX 2018 er disse:

• DOX:AWARD (de bedste og mest originale dokumentarfilm).
• F:ACT Award (dedikeret til feltet mellem undersøgende journalistik, aktivisme og dokumentar).
• NORDIC:DOX Award (de bedste, nye film fra de nordiske lande).
• NEW:VISION Award (værker i feltet mellem dokumentar og billedkunstnerisk praksis).
• Politikens Publikumspris (nomineret i forsvaret for kunstnerisk frihed)
• Next:Wave (for unge, originale filmskabere og nye talenter)

Filmene i konkurrencerne repræsenterer de bedste internationale dokumentarfilm i verden akkurat nu.

Om CPH:DOX*

CPH:DOX blev grundlagt i 2003 af festivalens nuværende direktør, Tine Fischer. Med støtte fra både branchen og den nationale presse voksede festivalen fra et besøgstal på 14.000 i det første år til et rekordstort besøgstal i 2018 på 110.500. CPH:DOX viser ikke blot dokumentarfilm – men forankrer filmene i samfundet gennem debatter, artist talks, events og masterclasses. I håbet om at skabe reel social forandring søger CPH:DOX at være et rum for refleksion, demokratisk dialog og meninger på tværs af befolkningen. Og derved sikre, at filmene og deres tematikker lever videre langt efter at tilskuerne har forladt biografsalen.

Hvorfor støtte?

Blockbuster har siden 2018 været hovedsponsor på CPH:DOX. Blockbuster har en strategi om at støtte dansk film i alle lag og på alle niveauer. Derfor støtter vi også CPH PIX, Bodil Prisen og Robert Prisen, som er det danske svar på Oscar-uddelingen og toppen af filmindustrien. Hvert år streamer vi live fra selve prisuddelingen, og du kan finde den seneste streaming af Robert Prisen lige her: blockbuster.dk/robertprisen. Vi støtter nogle mindre festivaler, som fx genrefilmsfestivalen Blodig Weekend for gyser-og horrorfilm. Vi støtter hele vækstlaget gennem HUGO Awards, som er de studerende på Film-og medievidenskabs film award – og så støtter vi forskellige produktioner af kortfilm, piloter og webisodes. Vi er med den støtte, vi yder, også med til at udvikle selve måden, vi alle ser film på - fx gennem test af nye formater og nye medier og kanaler. Blockbuster ønsker at spille en aktiv rolle i udviklingen og i udbredelsen af dansk film, som ikke bare er en grundsten i vores streamingunivers – men grundlaget for et stærk dansk filmkultur.

Loading spinner