Danske film

Velkommen til vores store danske filmunivers. Her finder du både gamle såvel som nye danske film. Stream over 1.200 danske film fra vores store udvalg. God fornøjelse!

Populære danske filmserier

Populære danske filmserier for hele familien

Danske komedie-filmserier

Populære danske skuespillere

Populære danske instruktører

Danske film - gamle og nye danske film

Der er ikke noget som at se en god film på ens modersmål og med velkendte, dygtige skuespillere fra den store danske filmskat. Om du er til de gode gamle danske film som Dirch Passer film, Olsen Banden eller mere ovre i nyere danske film som Blinkende lygter stilen, så har Blockbuster det. Vi følger naturligvis også med tiden og har derfor et bredt og stort udvalg af nye danske film, så du nemt kan finde lige den, du ønsker at se. Viften af filmgenrer er bred, og der er noget for ethvert humør - lige fra den sjove komedie "Klovn Forever" til spændingsfyldte krimier som for eksempel "Fasandræberne" med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen. Danske film kan bare noget, og det har de også fået øjnene op for i udlandet! Så er du klar til topunderholdning, så log ind på Blockbuster, vi har et hav af danske film liggende online, som bare venter på at blive set af alle jer filmfans.

Historien bag danske fil

Vi skal helt tilbage til slutningen af 1890'eren, før dansk film så småt begynder. Det starter med stumfilmen "Kørsel med grønlandske hunde" fra 1896, som er den første reelle registrerede filmtitel. I 1906 begynder Ole Olsen at producere film, det senere Nordisk Film, som vi stadig kender i dag, og som kan bryste sig af at være verdens ældste filmselskab. Den første tonefilm kom i 1930'erne og derefter gik det hurtigt med at producere danske filmhits - "Baronessen fra Benzintanken", "Det forsømte forår", "Far til fire" filmene, "Den eneste ene" og mange mange flere. Det bliver spændende at se, hvad danske film byder på af nye film i fremtiden.

Dansk film oplever succes

Vi har vidst det i mange år - at den danske filmskat er noget helt specielt. I flere år har danske film nu også oplevet stor succes og anerkendelse i udlandet, og der har været flere af de prestigefyldte Oscarstatuetter og nomineringer til danske film. Én af de allerstørste i nyere tid er dramaet "Hævnen" af Susanne Bier. Af ældre klassikere kan nævnes Bille Augusts mesterværk "Pelle Erobreren". Begge vandt en Oscar. Hvem kan ikke også huske den morsomme "Sover Dolly på ryggen", Dirch-klassikeren "Charles Tante", 80'er hittet "Den kroniske uskyld" med Susse Wold på rollelisten eller familiefilmene "Krummerne"? Der er lagt op til familiehygge og et kært gensyn med alle de gode film, Danmark har lavet. Hermed et par af de bedste danske filmcitater: "Skidegodt, Egon" (Olsen Banden), "Hvorfor kalder de dig for Ole Finland" (Solkongen), "Arvid, du er verdens kedeligste mand. Jeg har kraftedeme set pollental, der var sjovere end dig!" (I Kina spiser de hunde).

Alle de danske film hos Blockbuster

Blockbuster har alt, hvad hjertet begærer inden for de bedste danske film. Krimi, drama, familiefilm, komedier, gamle klassikere, der er noget for enhver smag og til enhver lejlighed. Tag selv et kig i vores store og brede sortiment og få et herligt gensyn med én af dine gamle favoritfilm - eller måske et helt nyt film bekendtskab. Lige meget hvad du er i humør til, har Blockbuster det. Lad popcornene poppe, saml familien, sæt jer godt til rette i sofaen og find tæpperne frem. Der er ikke noget bedre underholdning end en herlig dansk film fra blockbuster.dk.

Loading spinner