Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Whiplash

1 timer 44 minutter
8.5
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Handling:
Andrew Neiman har kun én drøm, som han forfølger med en lidenskabelig intensitet, han drømmer om at blive en af verdens bedste jazz trommeslagere. Chancen for at nå sin drøm sker, da musikskolens mest anerkendte og frygtede lærer, Terence Fletcher, henter ham ind for at give ham en plads i sit orkester. Det bliver en dramatisk og dybt transformerende oplevelse for dem begge - på den ene side den ubarmhjertigt strenge lærer og på den anden side hans elev, der presser sig selv til det yderste af sin egen formåen og tilregnelighed.
Trailer:

Whiplash - en trommeslagers rejse på konservatoriet

Whiplash fra 2014 er en film, der følger Andrew (Miles Teller), som en henrivende og engageret trommer, der bliver optaget på konservatoriet i New York. Filmen fokuserer på Andrews forhold til sin lærer (J.K Simmons). Andrew er ambitiøs og lægger hele sit hjerte i at spille perfekt jazz-trommer. Desværre er hans underviser, Fletcher, svær at stille tilfreds, og Andrew må bogstaveligt talt opleve blod, sved og tårer for at få en ende på det hele. Fletcher "opdager" Andrew en sen aften, da Andrew øver sig, Fletcher vælger at invitere Andrew med i sit orkester som ny trommeslager, da han er blevet utilfreds med den nuværende. Dette skaber rivalisering, da Fletcher anses for at være en af de bedste jazz-dirigenter. Men Fletcher har utroligt høje standarder for sine musikanter og som førsteårs-studerende finder Andrew ud af, at for at kunne leve op til Fletchers høje krav, så må han spille bedre, end han troede muligt. Filmen er opkaldt efter Hank Levys musikstykke, som orkesteret øver sig på, mens Andrew er en del af det. Filmen følger den skrækindjagende process det er at være en del af Fletchers orkester, det kan f.eks. nævnes at hvis man ikke holder tempo eller rytme, så kan man risikere at få smidt en stol efter sig, eller få en reel lussing. Det er hårde kår, som er til for få lov til at opleve storhed.

Vidste du at?

Trivia

Filmen er kun filmet på 19 dage, og de sidste to dage af indspilningen spillede J.K. Simmons med brækkede ribben, fordi Miles Teller havde tacklet ham under en scene. Miles Teller spillede selv trommer, og under indspilningerne, råbte man ikke "cut", så Teller spillede, indtil han fysisk ikke kunne mere.

Goofs

Som sagt så giver Andrew (Teller) alt for at blive bedre til at spille på trommer. Han øver sig så meget, at hans hænder ender i blod og fulde af plastre, men bemærk; næste dag fejler de intet, så han kan spille videre.

Citat

Fletcher: I don't think people understood what it was I was doing at Shaffer. I wasn't there to conduct. Any fucking moron can wave his arms and keep people in tempo. I was there to push people beyond what's expected of them. I believe that is... an absolute necessity.

Whiplash er en utrolig film om musik og kærligheden dertil!

Køb Whiplash, hvis du er vild med musik, og få et indblik i dens hårde og virkelige verden. Den kan ses igen og igen, og du vil blive ved med at finde nye, små skatte i den. Lej Whiplash, hvis du vil se, hvad alle taler om og rent faktisk være med i samtalen, så du ikke går glip af alt det sjove. Gå ikke glip af Miles Tellers mesterpræsentation, han løfter sit skuespil til nye højder, du SKAL se den, før du dør!

Whiplash handler om en trommeslagers vej til storhed, om hans hårde og kontante underviser, der skubber på for at give muligheden for succes. Der er blod, sved og tårer, men også fantastisk jazz-musik til at opveje brutaliteten.

Læs mere om Whiplash
 • Udgivelsesår: 2014
 • Spilletid: 1 timer 44 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-

  Se også disse titler

  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 8.5

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer