Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Victoria & Abdul

1 timer 47 minutter
6.8
Fra: Køb 49,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 49,-
Trailer:
Handling:
Da den unge kontorassistent Abdul Karim rejser fra Indien for at deltage i Dronning Victorias 50 års-jubilæum, overraskes han over at finde velvilje hos dronningen selv. Sideløbende med, at hun stiller spørgsmål til de begrænsninger, hendes position medfører, opbygger de to en uventet og hengiven alliance, som hendes hof og inderkreds alle forsøger at ødelægge. Dronning Victoria begynder at se en verden i forandring igennem nye øjne og genfinder sin menneskelighed, efterhånden som venskabet vokser sig stærkere og stærkere. Victoria & Abdul fortæller den utrolige og sande historie om det uventede venskab, som opstår i slutningen af dronning Victorias lange regeringsperiode.
Trailer:

Filmen Victoria & Abdul, en sand historie fra det Britiske kongehus, viser Dronning Victorias venskab med sin indiske tjener. Du følger hvordan kongehuset er imod forholdet og prøver at gøre livet vanskeligt for dronningen.

Den sandfærdige historie om Dronning Victoria & Abdul

Victoria & Abdul er en spændende og dramatisk film, der afspejler Dronning Victorias forhold til den indiske tjener og lærer Abdul Karim. Hvad der skulle være et professionelt forhold, da Abdul kommer til England for at give Dronningen af England en guldmønt for at ære hendes arbejde i Indien, udvikler sig til et udsædvanligt venskab. Filmen foregår i året 1987 og Victoria er allerede en ældre dame, men bliver grebet af den unge indiske mands viden om Koranen og dens mange ordsprog, samt han sprogfærdigheder i Urdu, så hun beslutter at ansætte ham. Ansættelsen af Abdul bliver starten på en stærk alliance mellem Dronningen og den almindelige mand. Abduls enkle livsglæde og hengivenhed charmerer og vitaliserer den gamle kone. Ansættelsen af den unge almindelig mand skaber røre i den indre cirkel i kongehuset, som gør hvad der står i deres magt til at få dronningen til at fyre Abdul. Filmen Victoria og Abdul er baseret på Shrabani Basus roman: ”Victoria and Abdul: The True Story of the Queen´s Closest Confidant” fra 2010. Filmen er et godt indblik om verdenshistoriens længst siddende regent og venskabet mellem 2 mennesker, der formår at se mennesket bag myten. Filmen er instrueret af Stephen Frears, mens Judi Dench, der vandt en Oscar for sin rolle som Dronning Elizabeth i Shakespeare in Love, spiller rollen som Dronning Victoria

Vidste du at?

Trivia

Under besøget til Balmoral siger doktor Reid, som spilles af Paul Higgings, at han hader Skotland, men han er i virkeligheden en født skotte. Et andet eksempel er at Jane Spencer, som i virkeligheden var baronesse Churchill, døde en måned før dronning Victoria, hvilket ikke skete i filmen.

Goofs

I filmen siger dronning Victoria at hun herskede over "næsten en billion mennesker", men ordet "en billion" var først adopteret ind i det engelske sprog i 1990'erne, i stedet sagde man 1000 millioner. Desuden siger Abdul, at han kommer fra Uttar Pradesh, men dengang hed det de forenede provinser.

Citat

Dronning Victoria siger: " Alle jeg elsker er døde, og jeg skal bare fortsætte. Hvad er formålet? Abdul Karim svarer hende :"Service - Deres Majestæt. Vi er her for et større formål." Senere - Dronning Victoria :" Jeg er irritabel, grådig, overvægtig, jeg er måske afhængig af magt, men sindsyg er jeg absolut ikke."

Se Victoria & Abdul og oplev den gribende sande historie

Gå ikke glip af muligheden for at se den sandfærdige spændende og dramatiske fortælling fra det britiske kongehus om Dronning Victorias kontroversielle forhold til sin indiske tjener og lærer Abdul Karim. Køb Victoria & Abdul ved Blockbuster og gense den fantastiske film med venner eller familie, når den rette lejlighed opstår. Du får et fantastisk indblik i hvordan livet var for Dronningen, når kongehuset i England var imod hende, og hun måtte kæmpe for sin ret. Lej Victoria & Abdul og få en vidunderlig oplevelse af filmen.

Læs mere om Victoria & Abdul
 • Udgivelsesår: 2017
 • Spilletid: 1 timer 47 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 49,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 6.8

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer