Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

The Imitation Game

1 timer 54 minutter
8.0
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Handling:
Den britiske efterretningstjeneste ansætter matematikeren Alan Turing til at bryde tyskernes Enigma-kode under 2. Verdenskrig. Til den tophemmelige opgave får det asociale geni et hold bestående af forskere, retorikere, skakmestre og efterretningsfolk stillet til rådighed. De arbejder alle i døgndrift, men tiden er imod dem, og kampen for at ende krigen via kodebrydning er opslidende. Samtidig må Turing kæmpe med både sine kolleger, regeringen og ikke mindst sig selv.
Trailer:

The Imitation Game - Enigma koden

Filmen The Imitation Game er en Oscar vindende film, da den har modtaget prisen for bedste adapterede manuskript. Filmen handler om matematikeren Alan Turing. Alan bliver ansat af den britiske efterretningstjeneste med ét mål: Han skal bryde tyskernes Enigma-kode under Anden Verdenskrig. Dette er en tophemmelig mission, hvor Alan, der er et virkelig asocialt menneske, skal stå i spidsen for et team, der kun består af særligt udvalgte personer. Den ene af disse personer er kvinden Joan Clarke. Tiden er mod dette stærke team, så de bliver nødt til at arbejde døgnet rundt for at bryde koden. Bryder de koden, betyder det en ende på denne krig. Men det er ekstremt hårdt for teamet, især for Alan, der helst gerne bare vil arbejde alene. Faktisk må Alan, udover nedbrydningen af koden, også arbejde med både sine kollegaer, regeringen og sig selv. Se filmen, og find ud af hvordan Alan Turing vil klare alle disse opgaver. I hovedrollen som Alan Turing ser vi Benedict Cumberbatch, som i den virkelige verden er et vaske ægte matematik geni. I rollen som Joan Clarke ser vi Keira Knightley, som endnu engang viser hvor stort et skupespillertalent hun rent faktisk er. Filmen er blevet instrueret af manden bag Heanhunterne, Morten Tyldum. Med andre ord er der altså et stuper stærkt hold bag denne film, hvilken er endnu en god grund til at se den.

Vidste du at?

Trivia

I filmen ser vi Alan Turing løbe forskellige steder. Det blev dog aldrig nævnt i filmen, at han rent faktisk var en ganske habil løber. I 1946 slog han sin personlige rekord for et marathonløb, hvor han løb den i tiden 2:46:03.

Goofs

I filmen siger Nock, at de to professorer er blevet radikaliseret, før de meldte sig ind i det kommunistiske parti. Begrebet radikaliseret blev dog ikke benyttet på denne måde før 1960'erne, hvor det blev brugt som reference til civile højreorienterede grupper.

Citat

Alan Turing: Vidste du egentlig godt hvorfor mennesker så godt kan lide vold? Det er fordi det føles så godt. Mennesket finder vold ekstremt tilfredsstillende. Men fjerner man så denne tilfredsstillelse, så bliver hele denne akt omkring volden... helt tom.

The Imitation Game kan købes eller lejes

På blockbuster.dk gør vi meget ud af at du kan se film lige efter dine behov, og så du kan betaler for det, du gerne vil se - her betaler du ikke engang noget abonnement. Hvis du er så glad for denne film, at du bare må have den i samlingen, så køb The Imitation Game. Hvis du derimod mener, at det er nok at se den en enkelt gang, så lej The Imitation Game. Derudover har vi også mange andre film. VI har de helt nye og billige præmiere film. Tjek det hele ud på http://blockbuster.dk/om.

I The Imitation Game skal Alan Turing nedbryde en Enigma-kode under Anden Verdenskrig. Han får sig et stærkt team til den hemmelige mission. Hvordan vil ham og teamet klare denne mission?

Læs mere om The Imitation Game
  • Udgivelsesår: 2014
  • Spilletid: 1 timer 54 minutter
  • Censur:
    Fra: Køb 19,-
    Bedømmelser
    Brugernes vurdering:
    IMDB: 8.0

    Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer