Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

The Founder

1 timer 51 minutter
Fra: Køb 29,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 29,-
Trailer:
Handling:
I 1954 er den 52-årige omrejsende sælger Ray Kroc ikke nogen større succes. Men da han støder på burger-konceptet hos brødrene Mac og Dick McDonald i San Bernadino, ved han, at han har fundet guld. For Ray bliver det imidlertid en sej kamp - nogle gange en overlevelseskamp - at skabe en succesfuld franchise over brødrenes idé, fordi han er bundet af en stram kontrakt. Huset bliver belånt op til skorstenen, ægteskabet med den forsømte Ethel knager i fugerne, og de første franchise-tagere misligholder deres restauranter. Ray finder de perfekte franchise-tagere i et yngre ægtepar, der lægger liv og sjæl i restauranterne. Deres passion kan ses på resultaterne, og endelig har Ray nået den succes, han altid har drømt om. Han bliver en kendt mand, modtaget som en konge ved åbningen af nye restauranter. Men han er stadig forgældet og låst fast i sin kontrakt. The Founder er den sande historie om skaberen af det forretningsimperium, der i dag står bag 30.000 McDonald's restauranter over hele verden.
Trailer:

The Founder giver os historien om, hvad der skete, da sælgeren Ray Kroc tilfældigvis møder de to McDonalds brødre og indehavere af en lille, men meget innovativ fast food restaurant.

The Founder den sande historie

The Founder giver os historien om, hvad der kan ske, når en udbrændt sælger, der aldrig har haft den rigtige idé, møder to brødre, der har fat i en helt igennem genial og innovativ idé, men ikke har de største ambitioner, mødes ved et tilfælde. Året er 1954 og Michael Keaton spiller sælgeren Ray Kroc, der ikke har videre held i sprøjten, mens han kører Amerika tyndt for at lave forretninger. Ray spiser alle sine måltider i billige fast food restauranter med dårlig mad og langsom og dårlig service. Da han tilfældigvis spiser på McDonald's restauranten i San Bernardino, California, forventer han derfor ikke andet end, hvad han er vant til, men bliver hurtigt begejstret. For brødrene Richard (Dick) McDonald og Maurice (Mac) McDonald, spillet at Nick Offerman og John Carroll Lynch, har vendt hele fast food tanken på hovedet. De laver burgere som på samlebånd og kan derfor servere med det samme. Ray Kroc ser med det samme potentialet til at udvide i stor skala, men brødrene er skeptiske og godt tilfredse med, hvad de har. Nu begynder en kamp på stædighed, vedholdenhed og hensynsløshed. Se den fantasiske film om opbygningen af en af vor tids mest kendte restauranter, fra lille og lokal til kæmpe og global. Filmen byder også på skuespillere som B.J. Novak, Wilbur Fitzgerald og Linda Cardellini.

Vidste du at?

Trivia

Vidste du at musikeren Mark Knopfler skrev sangen "Boom Like That" fra albumet Shangri-La om Ray Kroc efter at have læst Krocs biografi. Vidste du også at rollen som Ray Kroc føst blev tilbudt Tom Hanks, der sagde nej tak.

Goofs

Da Ray Kroc forsøger at finde vej på et kort over San Bernardino, er byen Irvine med på kortet, selvom byen først kommer med på kort efter 1971, så Ray Kock kan umuligt have byen med på et kort fra 1950'erne.

Citat

Ray Kroc: "If I saw a competitor drowning, I'd shove a hose down his throat." Ray Kroc: "You know what - contracts are like hearts, they are made to be broken." Ray Kroc: [to Ethel during dinner] "I want a divorce."

The Founder er absolut seværdig

Køb The Founder hos BLOCKBUSTER allerede i dag. Hos BLOCKBUSTER betaler du kun for de film og serier, du ønsker at se. Vi har intet dyrt løbende abonnement. Hos BLOCKBUSTER finder du altid et stort udvalg i både præmiere film og prisvindende tv serier. Vi har altid over 8.000 titler at vælge imellem og der kommer hele tiden flere til. Lej The Founder hos BLOCKBUSTER og se Michael Keaton rulle sig ud som Ray Kroc i McDonald's historien vi alle har ventet på.

Læs mere om The Founder
Fra: Køb 29,-
Bedømmelser
Brugernes vurdering:
IMDB: 7.2

Brugernes anmeldelser

06/11/2017 : Michael Jørgensen
God Film
Denne film er rigtig god, den vil jeg anbefale.

Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer