Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Spartacus

3 timer 16 minutter
7.9
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Handling:
Instruktøren Stanley Kubrick fortæller historien om Spartacus en modig gladiatorslave, og Virinia, en kvinde, der troede på ham. Spartacus er baseret på en virkelig beretning om menneskets evige kamp for frihed, og filmen er et bevægende drama om kærlighed og engagement i en kombination af historiske fakta og fiktiv kreativitet.
Trailer:

Spartacus - en episk storfilm med Michael Douglas

Utroligt flot og ambitiøs film fra 1960 om slaven Spartacus, der begynder et oprør mod den romerske overmagt, der næsten har erobret verden og gjort folk fra utallige folkefærd til slaver, hvis de modarbejdede dem. Det er den berømte instruktør Stanley Kubricks mest ambitiøse film, et fantastisk episk værk med Kirk Douglas i den altdominerende hovedrolle som leder af en slavehær, der kan vinde selv mod de hærdede romerske legioner. Det er fremragende filmkunst på højeste plan og en meget nuanceret skildring af de historiske begivenheder, som filmen er baseret på. Filmen kan nydes af alle, der enten er optaget af perioden historisk, eller dem der blot vil se gladiatorkamp og kæmpeslag som stadig - over 50 år senere - er filmet så flot, at det nogle gange er utroligt at tænke på, at de slet ikke havde special effects og CGI til at lave de kæmpe kampscener, men at det faktisk var skuespillere i tusindvis, der deltog. Filmen er en tidsløs klassiker, og man følger tæt med, både når Kirk Douglas prøver at nå friheden, og når hans modstander, den romerske general Crassus, sætter alt på spil for at stoppe ham. Den fik 4 Oscars, 3 Golden Globes (bedste drama film, bedste instruktør, og bedste skuespiller) og blev valgt af BAFTA i 1961 som "bedste film". Hvis man kan lide episke historiske fortællinger lavet i Hollywoods "Golden Age", er denne film helt klart en, man burde se.

Vidste du at?

Trivia

Kirk Douglas beskriver filmen som en kærlighedshistorie: "Kærlighed dominerer alt gennem filmen: kærligheden mellem Spartacus og Varinia, kærligheden blandt mændene, og hele oprøret var baseret på deres kærlighed for frihed og menneskeheden." "I am Spartacus" er nummer 64 i listen "The 100 Greatest Movie Lines fra 2007 fra Premiere.

Goofs

Man kan se en lastbil køre forbi horisonten i en af kampscenerne. Nogle af slaverne kan ses med ure på. Varinia siger, hun er fra England, men England blev først invaderet af romerne 16 år efter begivenheder omkring Spartacus. Antonius kan ses med at Rolex ur på sit håndled.

Citat

Spartacus: "I am Spartacus!" Spartacus: "When a free man dies, he loses the pleasure of life. A slave loses his pain. Death is the only freedom a slave knows. That's why he's not afraid of it. That's why we'll win." Spartacus: I am not an animal!

Spartacus - Et mesterværk fra Hollywood's Gyldne Alder

Køb eller lej Spartacus hos Blockbuster i dag. Det er en klassisk storfilm fra Hollywoods Golden Age, hvor tusindvis af skuespillere blev samlet til at kæmpe gigantiske kampscener, hær mod hær, uden special effects eller computer redigering. Det er en kærlighedshistorie om en slave, der ikke vil se sin elskede blive solgt fra sig, og det er en historisk fortælling om rigtige begivenheder, som rystede hele Romerriget ,og det er en moralsk historie om mænd, der ikke har noget at miste, som opnår langt mere end nogen troede, de kunne.

Spartacus er en slave, som bliver solgt til en gladiatorskole for at kæmpe og dø for romernes underholdning. Han nægter at give op, og hans oprør mod Romerrigets overmagt vil gå ned i historien.

Læs mere om Spartacus
 • Udgivelsesår: 1960
 • Spilletid: 3 timer 16 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 7.9

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer