Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Snowden

2 timer 09 minutter
7.3
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Oliver Stone shout-out
Handling:
Edward Snowden må droppe ud af hæren pga. en skade. Nedslået finder den unge mand heldigvis ud af, at han har et talent for kodning og hacking, så han søger job som sikkerhedskonsulent hos CIA. Ufin brug af information ligger dybt i den verden, Snowden befinder sig i, og på et tidspunkt får han nok. Velvidende at det vil koste ham karrieren, familien og måske endda livet vælger han at stjæle fortrolige informationer om overvågning af privatpersoner, politikere og firmaer i hele verden. Snowden er baseret på virkelige hændelser, og Oliver Stones spændingsdrama forsøger at afdække, hvad der ledte til beslutningen om at give afslørende NSA-dokumenter til medierne The Guardian og The Washington Post.
Trailer:
Oliver Stone shout-out

Snowden

Snowden giver dig historien om manden, der besad så meget viden om overvågning, at han - selv om det kostede ham jobbet, karrieren og familien - mente, at verden burde have kendskab til det.

Snowden - Filmen om manden, der lækkede oplysninger om ulovlig overvågning

Snowden er fortællingen om den tidligere militærmand, der vælger at lække tusindvis af dokumenter til pressen om ulovlig overvågning af personer og aktiviteter både i udlandet og i det amerikanske samfund. Edward, der tvinges til at forlade hæren på grund af permanente skader, finder ud af, at han er yderst talentfuld, når det kommer til kodning og ikke mindst hacking. Det fører ham til et job som sikkerhedskonsulent hos CIA. Edward kommer i besiddelse af omfattende dokumentation om overvågning, som ingen i deres vildeste fantasi havde forestillet sig, der fandt sted og muligvis også stadig finder sted. Filmen, der er instrueret af Oliver Stone, er baseret på virkelige hændelser, og den skaber hed debat om ordet Whistleblower både i og uden for USA og de mange andre involverede lande. Du får i filmen et indblik i de mange overvejelser, der går forud for afsløringen af dokumenterne. Det kan koste Edward både hans karriere, job, familie og venner. Men den viden, som han besidder, vejer så tungt, at han gennemfører afsløringen. Samtidig viser filmen, hvordan holdningen til overvågning, og ikke mindst til afsløring heraf, deler politikerne og befolkningen i to modsatrettede poler. Og det skal vise sig, at det ikke er uden problemer at få de afslørende dokumenter ud til medierne, The Guardian og The Washington Post, som ender med at offentliggøre dem. Whistlebloweren, som han kendes i dag, opnåede asyl, hvilket du også kan se mere om i filmen.

Vidste du at?

Trivia

Da Edward Snowdens forældre første gang ser filmen om deres søn, roser de Joseph Gordon-Levitt, der spiller hovedrollen som Edward Snowden, for hans fascinerende og virkelighedsnære måde at portrættere deres søn på. Det mener hovedrolleindehaveren selv, er den største ros, han som skuespiller nogensinde har opnået.

Goofs

Edward Snowden var ansat ved NSA indtil 2013, hvilket også var samme år, som han afslørede de mange dokumenter. Men den udgave af Rubiks terning, som Snowden bruger til at smugle SD-kortet i, kom ikke på markedet før i 2014.

Citat

Edwards Snowden: "Terrorisme er bare en undskyldning". " Edward Snowden: "Den største frihed, jeg har opnået, er, at jeg ikke behøver at bekymre mig om, hvad der sker i morgen. Jeg er tilfreds med at vide, hvad jeg har gjort i dag".

Snowden - filmen om overvågning og whistleblowing

Køb Snowden, eller lej Snowden, hvis du vil have et lille indblik i, hvor mange muligheder der er for, at vi hver eneste dag bliver overvåget, uanset om det er via vores mobiltelefoner, computere eller alle andre enheder, der kan afsløre vores gøren og laden. Lad dig trække med ind i et univers af spioner, overvågning, ufine metoder, afsløringer, og whistleblowing, som ikke blot er fiktion, men som var virkelighed og vigtig viden for manden, der lækkede dokumenterne og blev politikernes fjende nummer 1.

Læs mere om Snowden
 • Udgivelsesår: 2016
 • Spilletid: 2 timer 09 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-

  Se også disse titler

  Unthinkable
  Køb 99,- Lej 39,-
  Eye In The Sky
  Køb 69,- Lej 19,-
  Outlaw
  Køb 69,- Lej 19,-
  The Debt
  Køb 99,- Lej 39,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 7.3

  Brugernes anmeldelser

  06/11/2017 : Michael Jørgensen
  God Film
  Denne film er rigtig god, den vil jeg anbefale.

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer