Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Robin Hood

1 timer 20 minutter
7.6
Fra: Køb 29,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 29,-
Handling:
*DANSK TALE* Følg med vores helt Robin og hans trofaste følgesvend, Lille John, når der kaster sig ud i det ene mere spændende eventyr efter det andet. Mød Lady Marion, Broder Tuck, sir Hiss, Sheriffen fra Nottingham og alle de andre uforglemmelige figurer. Den fortryllende beretning og den medrivende musik gør Robin Hood til en filmoplevelse, som betager hele familien igen og igen.

Robin Hood - legenden fra Sherwood

Robin Hood er en folkehelt

Robin Hood og hans lystige mænd i Sherwood skovene er nok en af de mest filmatiserede og elskede legender i filmhistorien. Han er den lille mands forkæmper, som stjæler fra de rige og giver til de fattige - og som tager kampen op imod de tyrranniske herskere som den onde Prins John og Sheriffen fra Nottingham. Beretningerne om ham og hans bedrifter kan spores helt tilbage til 1400-tallets England, og det er ofte blevet diskuteret, om han er en ren fiktiv person, eller om beretningerne om ham faktisk kan henføres til en bestemt person fra den tid. Nogle forskere i myten mener, at han blot var en gemen morder, andre at han var en landevejsrøver, som stjal fra alle og enhver, mens visse forskere mener at have fundet belæg for, at han faktisk var den person, som vi oftest ser personificeret i filmene - den gode forkæmper for de små og fattige folks rettigheder. En lovløs, som er fantastisk dygtig med bue og pil, og som tør trodse myndighederne. Vigtige personer, som omgiver hovedpersonen, er munken Little John, den gode konge Richard Løvehjerte, som holdes i fangenskab, efter sin deltagelse i Korstogene, og hvor der forlanges en løsesum for ham - og så selvfølgelig det romantiske islæt, som i høj grad har bidraget fortællingens popularitet - vores helts kæreste Marian. I Richard Løvehjertes fravær har hans onde bror, Prins John, overtaget tronen, og han har absolut ingen interesse i at se sin bror vende tilbage.

Vidste du at?

Trivia

Der findes mindst 55 filmindspilninger og 15 Tv-serier om Robin Hood. Den første skuespiller, som fik stor succes i rollen, var Errol Flynn i 1938, og senere har skuespillere som Sean Connery og Kevin Costner prøvet kræfter med rollen, og senest Russel Crowe i Ridley Scotts filmatisering fra 2010.

Goofs

I den seneste filmudgave bliver Robin Hoods adoptivfar kremeret på vikingevis. Det var ikke blot ulovligt, det var også meget imod kirkens lære på daværende tid. Ifølge datidens normer og love burde faderens lig være stedt til hvile i familiekrypten eller begravet.

Citat

I filmatiseringen fra 1991 - Robin Hood - den fredløse - siger sheriffen, at han vil skære Robin Hoods hjerte ud med en ske. Hvorfor en ske, spørger Guy of Gisbourne, hvorfor ikke en økse. Fordi det er kedeligt, dit fjols, svarer sheriffen. En ske vil gøre mere ondt!

Robin Hood er fremragende underholdning.

Med alle de store skuespillere, som har spillet helten Robin Hood fra Sherwood skovene, er der god mulighed for at finde en indspilning med ens yndlingsskuespiller. Der findes endda en hylende morsom indspilning af mesterinstruktøren Mel Brooks - Robin Hood - helte i underbukser. Køb Robin Hood eller lej Robin Hood hos Blockbuster på www.blockbuster.dk. Her betaler du kun for det, du selv vil - uden abonnement får du også nye film og billige premierefilm inden for en lang række genrer - helt uden forpligtelser.

Robin Hood er i fiktionens virkelighed faktisk adelsmand med navnet Robin af Loxley, men han er gjort fredløs og lever i skoven sammen med andre fredløse. De udplyndrer de rige, som rider igennem skoven, og giver byttet til de fattige.

Læs mere om Robin Hood
  • Udgivelsesår: 1973
  • Spilletid: 1 timer 20 minutter
Fra: Køb 29,-
Bedømmelser
Brugernes vurdering:
IMDB: 7.6

Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer