Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

QEDA

1 timer 27 minutter
5.4
Fra: Køb 49,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 49,-
Trailer:
Mirijana Jancovic: Robert nomineringen 2018
Handling:
År 2095. Verden er hærget af en miljøkatastrofe. Havene er steget, og alt naturligt ferskvand er forsvundet. Efterretningschefen Fang Rung har undergået en molekylær deling for at kunne sende sin anden halvdel, under navnet Gordon Thomas, tilbage i tiden til år 2017. Gordon går på jagt efter forskeren Mona Lindkvist, hvis banebrydende forskning gik tabt, før den kunne redde verden. Da Fang Rung mister kontakten med Gordon, ser han ingen anden udvej end at rejse tilbage til 2017 og forsøge at finde sin anden halvdel, før verdens balance lider uoprettelig skade. Fang Rung befinder sig nu i et kapløb med tiden for at redde både sig selv og verden.
Trailer:
Mirijana Jancovic: Robert nomineringen 2018

Den danske film QEDA foregår i år 2095 i København, hvor en klimakatastrofe fået havene til at stige. En efterretningschef får til opgave at rejse tilbage i tiden, til år 2017, for at prøve at finde en løsning på katastrofen.

QEDA - Forsøget på at redde verden

I det danske science-fiktion drama, QEDA, følger man efterretningschefen Fang Rung, som spilles af Carsten Bjørnlund. Fang Rung har fået til opgave at redde verden i år 2095 fra den klimakatastrofe der på sigt vil medføre verdens endeligt. I 2017 mistede videnskabskvinden Mona Lindkvist, spillet af Sofia Helin, sin banebrydende forskning, der indeholdt løsninger på den dengang forestående klimakatastrofe. Fang Rung skal derfor rejse tilbage i tiden, til år 2017, for at finde Mona Lindkvist samt hendes forskning, så man kan finde løsninger på fremtidens apokalyptiske miljøproblemer. For at rejse i tiden undergår Fang Rung en molekylær deling over bliver derved splittet i to. Herefter bliver hans nye halvdel, Thomas Gordon, sendt tilbage til år 2017. Efter Thomas Gordon er rejst tilbage i tiden, mister Fang Rung kontakten til ham. Fang Rung er under et stort tidspres, da der i år 2095 ingen ferskvand er tilbage, mennesker bliver syge på stribe og gaderne i København står under vand. Derfor bliver han selv nødt til at rejse tilbage i tiden til år 2017. Det er en farlig mission, da selv den mindste ændring i fortiden kan få store konsekvenser. Men det er Fang Rungs eneste mulighed hvis han skal forsøge at redde verden fra klimakatatrofen. Filmen er instrueret af Max Kestner og den er hans første fiktions-spillefilm. Flere anmeldere skriver at man kan mærke at filmen er inspireret af de klassiske science fiktion film Blade Runner og Solaris.

Vidste du at?

Trivia

Max Kestner har lavet en dansk science fiktion film, hvilket i sig selv er ret sjældent, da der i Danmark ikke er tradition for at lave disse. Han har også formået at lave filmen på et meget lille budget, (science fiktion film generelt at meget dyre at lave).

Goofs

Filmen kan godt blive lidt langsom, idet den koncentrerer sig om tanker og følelser. Reflektionen over livet er det, der hovedsageligt er i fokus. Dette kan godt gøre, at man overvejer om den skulle have været lavet på lydbog istedet.

Citat

"Så længe jeg kan huske har vi længtes tilbage til dengang jorden var grøn og fuld af liv og der var ferskvand nok til alle." "Hvis man kan rejse i tid så kan man også ændre på tingene." "En QEDA er ikke dobbelt. EN QEDA er halvt."

QEDA - et apokalyptisk København i år 2095

Køb QEDA hos Blockbuster allerede i dag, så du kan se filmen igen og igen. Du har friheden til selv at vælge hvor og hvornår du vil se den, uden den tidsbegrænsning der er på lejefilmene. Lej QEDA så kan du se eller gense dette banebrydende danske science fiktion drama, og oplev hvordan et oversvømmet apokalyptisk København ser ud i år 2095. Mangler du underholdningen til fredag aften? Så se filmen der af anmelderne er blevet sammenlignet med blandt andet klassikerne Blade Runner og Solaris.

Læs mere om QEDA
 • Udgivelsesår: 2017
 • Spilletid: 1 timer 27 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 49,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 5.4

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer