Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Paterson

1 timer 54 minutter
7.4
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Handling:
Paterson er buschauffør i byen Paterson, New Jersey. Hver dag udfører han samme rutine - står op, går på arbejde, kører samme rute med bussen, skriver digte i sin notesbog, lufter hunden, drikker en og kun en øl på den samme bar, går i seng. Han elsker sin kone Laura overalt på Jorden, men modsat ham selv er Laura kontant på jagt efter nye projekter. Hverdagens stille triumfer og nederlag bliver i Paterson skildret på fineste stilfærdige måde og viser hvordan poesien findes i selv de mindste ting.
Trailer:

Nyd roen og de små sejre og nederlag, der er så smukt beskrevet i den nye film Paterson. Det er en helt nede på jorden film, der beskæftiger sig med de små ting i hverdagen.

Op- og nedture i den poetiske film Paterson

I filmen Paterson møder vi den rolige buschauffør af samme navn. Han føler sig inspireret til at skrive digte. Ikke digte, der skal udgives og tages dybt alvorligt og granskes i bund, for at finde frem til den skjulte mening, der er gemt under et tykt lag metaforer. Han skriver digte, der er inspireret af hverdagen. Han digter ikke for at blive anerkendt og berømt, men fordi han simpelthen ikke kan lade være. Det er en trang, der sidder dybt i ham, og som bobler op til overfladen af sig selv, når han ser på sin søde kæreste om morgenen, eller når han møder mennesker, der kører med hans bus. Digtene er inspireret af hverdagen og er noget særligt i kraft af, at de lige netop ikke er noget særligt. Der er tale om en herlig og livsbekræftende film, der ikke tager udgangspunkt i kæmpe omvæltninger, men derimod de små op- og nedture, som hverdagen og livet byder på. Det er helt klart filmens styrke, at den ser det poetiske og fantastiske i hverdagslivet og dets helte. Det er en meget smuk og absolut anbefalelsesværdig film. Hovedrollen som den digtende buschauffør spilles rigtig flot og overbevisende af Adam Driver, som vi blandt andet kender fra film som Star Wars: The Force Awakens, Inside Llewyn Davis og This Is Where I Leave You.

Vidste du at?

Trivia

Hovedrolleindehaveren i Paterson, Adam Driver, lærte at køre bus for at spille sin rolle. Da Adam Driver syntes, at det tog for lang tid for folkene bag filmen at arrangere køretimerne meldte han sig selv til en køreskole og påbegyndte undervisningen.

Goofs

Det er gjort meget klart i filmen, at Paterson hverken ejer eller tidligere har brugt en mobiltelefon. Men da han låner én i filmen, bruger han tommelfingerne til at ringe op med. Hvis han virkelige var nybegynder, ville han bruge pegefingeren til at taste med.

Citat

Laura: "I was dreaming that we were in ancient Persia. And... you were riding on an elephant. A big, silver elephant." Paterson: "A silver elephant?" Laura: "Yeah. You looked so beautiful." Paterson: "Do they have elephants in ancient Persia?" Laura: "I don't think so. Not silver ones, anyway."

Filmen Paterson er dejligt livsbekræftende

Køb Paterson hos Blockbuster.dk allerede i dag og hav mulighed for at se den livsbekræftende film lige så mange gange, du har lyst til. Hos Blockbuster.dk finder du altid over 8.000 titler at vælge imellem og der kommer løbende nye til. Så gå på jagt mellem vores mange præmiere film eller prisvindende serier. Du betaler intet abonnement, men kun for det, du ønsker at se. Hos Blockbuster.dk bestemmer du selv, om du vil købe eller leje din næste store filmoplevelse. Så køb eller lej Paterson hos Blockbuster.dk.

Læs mere om Paterson
 • Udgivelsesår: 2016
 • Spilletid: 1 timer 54 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 7.4

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer