Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Paterson

7.5
Køb 0,-
Trailer:
Handling:
I det stille hverdagsdrama ’Paterson’ deler buschaufføren Paterson navn med byen, han bor i. Her lever han et rutinepræget, men lykkeligt liv. Hver dag står han op, tager på arbejde og kommer hjem til sin kunstneriske kone, der kontinuerligt finder på nye fremtidsdrømme og maler sort/hvide mønstre på de fleste ting i deres hjem. Paterson har altid sin lille, sorte notesbog med sig, og i den skriver han små, men vægtige digte om livets detaljer, der materialiserer sig som tekst på lærredet.
Trailer:

Nyd roen og de små sejre og nederlag, der er så smukt beskrevet i den nye film Paterson. Det er en helt nede på jorden film, der beskæftiger sig med de små ting i hverdagen.

Op- og nedture i den poetiske film Paterson

I filmen Paterson møder vi den rolige buschauffør af samme navn. Han føler sig inspireret til at skrive digte. Ikke digte, der skal udgives og tages dybt alvorligt og granskes i bund, for at finde frem til den skjulte mening, der er gemt under et tykt lag metaforer. Han skriver digte, der er inspireret af hverdagen. Han digter ikke for at blive anerkendt og berømt, men fordi han simpelthen ikke kan lade være. Det er en trang, der sidder dybt i ham, og som bobler op til overfladen af sig selv, når han ser på sin søde kæreste om morgenen, eller når han møder mennesker, der kører med hans bus. Digtene er inspireret af hverdagen og er noget særligt i kraft af, at de lige netop ikke er noget særligt. Der er tale om en herlig og livsbekræftende film, der ikke tager udgangspunkt i kæmpe omvæltninger, men derimod de små op- og nedture, som hverdagen og livet byder på. Det er helt klart filmens styrke, at den ser det poetiske og fantastiske i hverdagslivet og dets helte. Det er en meget smuk og absolut anbefalelsesværdig film. Hovedrollen som den digtende buschauffør spilles rigtig flot og overbevisende af Adam Driver, som vi blandt andet kender fra film som Star Wars: The Force Awakens, Inside Llewyn Davis og This Is Where I Leave You.

Vidste du at?

Trivia

Hovedrolleindehaveren i Paterson, Adam Driver, lærte at køre bus for at spille sin rolle. Da Adam Driver syntes, at det tog for lang tid for folkene bag filmen at arrangere køretimerne meldte han sig selv til en køreskole og påbegyndte undervisningen.

Goofs

Det er gjort meget klart i filmen, at Paterson hverken ejer eller tidligere har brugt en mobiltelefon. Men da han låner én i filmen, bruger han tommelfingerne til at ringe op med. Hvis han virkelige var nybegynder, ville han bruge pegefingeren til at taste med.

Citat

Laura: "I was dreaming that we were in ancient Persia. And... you were riding on an elephant. A big, silver elephant." Paterson: "A silver elephant?" Laura: "Yeah. You looked so beautiful." Paterson: "Do they have elephants in ancient Persia?" Laura: "I don't think so. Not silver ones, anyway."

Filmen Paterson er dejligt livsbekræftende

Køb Paterson hos Blockbuster.dk allerede i dag og hav mulighed for at se den livsbekræftende film lige så mange gange, du har lyst til. Hos Blockbuster.dk finder du altid over 8.000 titler at vælge imellem og der kommer løbende nye til. Så gå på jagt mellem vores mange præmiere film eller prisvindende serier. Du betaler intet abonnement, men kun for det, du ønsker at se. Hos Blockbuster.dk bestemmer du selv, om du vil købe eller leje din næste store filmoplevelse. Så køb eller lej Paterson hos Blockbuster.dk.

Læs mere om Paterson
  • Udgivelsesår: 2016
Køb 0,-