Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Pagten

Sæson 1
24 afsnit
Ned til: Køb 99,-

Pris som konfigureret: 99 ,-

Pris som konfigureret: 99 ,-

Handling:
Julekalenderen Pagten foregår i Thyregod, fordi serien omhandler den folkekære digter N.F.S. Grundtvig, der som ni-årig blev sendt til Thyregod, for at blive forberedt til latinskole. Julekalenderen handler om en mystisk pagt, som Grundtvig i sin tid indgik med nissepigen Saia. Nu er pagten forsvundet, og det er op til de to helte, en nissepige og en menneskedreng, at finde den igen, og for at gøre dette skal de klare en række magiske prøver og bekæmpe en ond isheks.
 • Udgivelsesår: 2009
 • Censur:
  Ned til: Køb 99,-

  Pris som konfigureret: 99 ,-

  1: Afsnit 1

  Ved den første solopgang i julen må nissepigen Lyda søge skjul i skolens varme fyrrum, sammen med sin far og storebror, mens hendes mor må forsøge at hindre den onde Iselin i at få magt over nisserne. På skolen lægger Lyda mærke til Malte, som også fornemmer hendes tilstedeværelse, selv om han ikke kan se hende. Malte har også rigeligt at se til med klassens hårde drenge, som venter på ham.

  2: Afsnit 2

  Lyda og Gibbus har været alene hele natten, mens Fabio har været ude og lede efter et menneske, som kan hjælpe dem - og om morgenen er Lyda væk. Fabio indser, at han bliver nødt til at fortælle Lyda hele historien om Pagten og Iselin. I skolen går Rune igen efter at mobbe Malte - men Viji sørger for, at det i stedet er Rune, som bliver til grin.

  3: Afsnit 3

  Malte bliver trukket med ind i Runes planer om at hævne sig på Viji og aner ikke, hvad han skal gøre. Nisserne leder stadig efter en menneskeven, som kan hjælpe dem - men Lyda er overbevist om, at Malte er den, de har brug for. Da hun endelig får overtalt sin far og Gibbus til at se på ham, gør Malte ikke noget godt indtryk.

  4: Afsnit 4

  Selv om Malte ihærdigt forsøger, slipper han ikke for at deltage i aftenens klassehygge på skolen, hvor Rune og de andre venter på ham. Lige udenfor skolen dukker Lyda op - og for første gang taler Malte og Lyda sammen. Da Fabio opdager det, bliver han vred på Lyda. Drengenes mobberi af Viji ser ud til at ende meget værre, end de havde forestillet sig.

  5: Afsnit 5

  Viji er stadig forsvundet, efter hun faldt ned fra taget - og politiet bliver tilkaldt. Da Rune truer Malte til ikke at sladre, påtager Malte sig selv skylden og fortæller om nissen, der greb Viji - hvorefter ingen af de voksne tror på, hvad han siger. Om aftenen sniger Malte sig ind på skolen, hvor han igen møder Lyda. Og så ser det ud til, at Iselin begynder at give problemer.

  6: Afsnit 6

  Lyda tager Malte med hjem for at overbevise sin far om, at han er den rette til at hjælpe dem med at finde pagten - men Fabio tror ikke på, at Malte er modig nok. Bagefter sniger Malte og Lyda sig igen ind i teatersalen, hvor Lyda tidligere har fundet spor efter Viji - og pludselig får de en slem overraskelse. Da Lyda kommer i stor fare, må Malte vælge, om han vil flygte eller hjælpe Lyda.

  7: Afsnit 7

  Runes mobbe-venner er ved at være rigtigt bekymrede, fordi Viji stadig ikke er kommet tilbage - og Emil begynder at komme i klemme mellem kammeraterne og sin far. Fabio fortæller Malte om pagten og om nødvendigheden af, at den bliver fundet igen - og Malte bliver både imponeret og lidt forskrækket. Og så er Gibbus blevet meget forelsket i den fremmede nisse Aris.

  8: Afsnit 8

  Selv om Malte forsøger at komme på sporet af den første magiske prøve, kan hverken han eller Fabio helt knække koden - men med lidt hjælp fra Helle, sker der noget. På skolen rykker politiet ind igen for at søge efter spor i forbindelse med Vijis forsvinden - samtidigt er Viji ved at komme i store problemer. Og så må Malte på tur med hele nissefamilien.

  9: Afsnit 9

  Mens Helle er begejstret over Maltes nye interesse for Grundtvig, får det bare Rune til at mobbe ham endnu mere. Men lige nu går Malte kun op i den prøve, han skal igennem sammen med Lyda - og han mødes igen med nisserne i skoven. Og så kommer Malte og Lyda til at opleve noget meget mærkeligt og meget fantastisk. Imens lover Gibbus at fortælle Aris alt det, de finder ud af.

  10: Afsnit 10

  Viji har nu været forsvundet i seks dage, og Jens skal tale med alle klassens forældre - det giver blandede reaktioner hos både børn og voksne. Fabio fornemmer, at Iselin er tæt på og ved, hvad de laver - han beder derfor ravnene om hjælp. Imens må Malte bryde ind på Runes gård, sammen med Lyda og Gibbus, for at forsøge at finde sporet til den næste prøve - og her overhører han en samtale mellem Runes forældre.

  11: Afsnit 11

  Malte finder ud af, hvor Viji befinder sig, og gør klar til at befri hende. Imens har Rune fortalt, at det var ham, som lokkede Viji op på taget - og det får konsekvenser. Og så står Malte og Lyda overfor den anden magiske prøve, som er sværere end det første - og Fabio indprenter Malte, at det er nødvendigt, at de finder pagten på den rigtige måde.

  12: Afsnit 12

  Efter Malte og Lyda fejlede i den anden magiske prøve, vil Malte forsøge at uskadeliggøre Iselin på en anden måde - nisserne er meget bekymrede over hans plan, men Karla vil gerne hjælpe. Og så dukker Lyda også op for at hjælpe - men Rune opdager, at Malte er i gang med noget underligt. I mellemtiden har Gibbus fortalt Aris om Maltes plan - og pludseligt sker der en hel masse.

  13: Afsnit 13

  Malte er meget ked af, hvad der skete, da Iselin dukkede op - og at Lyda ikke vil være sammen med ham mere. Imens lader Rune sig friste af Iselins tilbud, som kan give ham mulighed for at redde familiens gård - men Iselins plan rækker endnu videre. Da Gibbus bliver nødt til at overtage opgaven med den anden magiske prøve, befinder han sig pludseligt et mærkeligt sted, sammen med Rune.

  14: Afsnit 14

  Malte opdager, at den magiske busk er ved at visne og får mistanke om, at der er sket noget forkert i forbindelse med den anden magiske prøve - men Lyda vil ikke høre på ham. Da Malte så også finder ud af noget om Gibbus og Aris, bliver han nødt til at tvinge Lyda til at høre på sig. Gibbus bliver meget ked af det - og det gør Karla også, da hun føler sig svigtet af Malte.

  15: Afsnit 15

  Lyda må prøve at få genoprettet den magiske busk, så de kan komme ind til den tredje prøve - og da hun undersøger busken nærmere, finder hun en sammenhæng med noget, hendes mor Saia altid bærer på sig. Men Saia er frosset og lukket inde i kartoffelkælderen, sammen med Viji - og kun Iselin kan komme ind til dem.

  16: Afsnit 16

  Iselin opsøger Malte med en trussel. Hvis han ikke gør, som hun siger, eller hvis han fortæller andre om truslen, vil hun lade ismuren til kartoffelkælderen vokse så tyk, at Viji inden ret længe vil blive frosset. Imens er den magiske busk vokset op igen, og Lyda venter på Malte, så de kan komme ind til den tredje prøve.

  17: Afsnit 17

  Iselin er mere vred og hævngerrig end nogensinde, efter det lykkedes Malte, Lyda og Gibbus at befri Viji - uden at hun fik fat i det magiske kort. Iselin giver Rune besked på at holde øje, mens hun ordner noget. Og så er tiden kommet, hvor Lyda og Malte skal ind til den tredje magiske prøve, som viser sig at være meget svær og farlig.

  18: Afsnit 18

  Karla har fået en god ide til, hvordan Viji kan hjælpe Malte og Lyda med den tredje prøve - og Viji er klar til at hjælpe. Hun er også tilbage i klassen, hvor det kommer frem, hvad der skete den aften, hun forsvandt. Og så går Lyda, Malte og Viji ind til den tredje magiske prøve, som bliver svær og kræver stærkt sammenhold.

  19: Afsnit 19

  Lyda og Malte skal nu, sammen med Gibbus, finde ud af at samle plejadestenen, ravkuglen og de syv små perler til det magiske kort, der kan vise, hvor Pagten er. Men først da Karla igen blander sig, sker der noget. Imens holder Rune øje med dem - og så kommer Iselin tilbage og går i aktion. Emil må fortælle politiet og Jens om, hvad han gjorde den aften, Viji forsvandt - og hans far er rasende på ham.

  20: Afsnit 20

  Iselin er i gang med at fryse hele skolen til for at hindre andre i at få fat i Pagten - og Lyda og Gibbus kan ikke holde varmen oppe meget længere. Men i sidste øjeblik får Malte og Viji hele 6.B. til at forsøge at hjælpe, selv om de har svært ved at forstå, hvad der sker. Rune bliver klar over Maltes plan og bliver nødt til at fortælle den til Iselin, som truer med også at fryse alle hans smågrise, hvis han ikke hjælper hende.

  21: Afsnit 21

  Malte, Lyda og Gibbus lægger en plan for, hvordan de kan tø Fabio og Saia op - og derefter fange Iselin. Men så er Saia og Fabio pludselig forsvundet. Rune bliver ude af sig selv, da Iselin begynder at fryse hans gård, fordi han ikke vil hjælpe hende mere - hans smågrise vil ikke kunne klare kulden. Og så skal Rune og Malte til møde hos Poul sammen med deres forældre.

  22: Afsnit 22

  Pagten befinder sig nu i Pouls taske, og Lyda, Gibbus og Malte venter kun på at få fat i den - men det gør Iselin også. Maltes mor er så bekymret for Malte og al hans snak om nisser, at han ikke må gå nogen steder - men så fortæller Lyda en historie fra Mariannes barndom. Lidt senere har Marianne også noget at fortælle Malte og Karla.

  23: Afsnit 23

  Iselin har begyndt nedfrysningen af Pagten - og Lyda ved, at det varer to solnedgange, før den er ødelagt for evigt. Men hvordan skal Lyda og Malte få fat på Pagten igen? Til sidst mener Lyda, at den eneste mulighed er at bede Rune om hjælp - men Rune bliver nødt til at beskytte sine smågrise mod Iselin. Viji kommer for at hjælpe - men Malte er bange for, at Iselin skal få fat på Lyda.

  24: Afsnit 24

  Iselin venter på, at Lyda, Malte og Viji vil prøve at redde Rune - så er hun klar til at slå til. Men vil det lykkes børnene at få Pagten til at virke og redde Lyda og hendes familie - og skille sig af med Iselin for altid? Hvad med kammeratskabet i 6.B? Hvad med børnene og deres forældre? Og hvad med Helle og Jens?

  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer