Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Nobel

Sæson 1
8 afsnit
Ned til: Køb 199,-

Pris som konfigureret: 199 ,-

Pris som konfigureret: 199 ,-

Handling:
Nobel er historien om den hjemvendte løjtnant Erling Riisner, spillet af Axel Hennie, der vender hjem træt og udmattet efter sin femte udsendelse til det krigshærgede Afghanistan. Han føler sig splittet, fordi han bærer på sorgen over tabet af sin barndomsven Jon Petter, som ikke er med på flyet på vej hjem til modtagelsen i Oslos lufthavn, men også fortrøstningsfuld, fordi han endelig skal gense sin kone og søn efter mange måneders adskillelse. Men Erling når kun at få én rolig nat tilbage i de hjemlige omgivelser, før den krig, han netop har forladt, pludselig er rykket helt ind i hans privatliv. I rollen som Erlings kone, Johanne, ses den svenske skuespillerinde Tuva Novotny og der er også dansk islæt i form af Danica Curcic, som spiller løjtnant Adella Hanefi.
Ned til: Køb 199,-

Pris som konfigureret: 199 ,-

1: Episode 1

En norsk løjtnant vender hjem fra en Afghanistan-mission, hvor han med magt har stoppet en kvinde fra at løbe ind i en bombeeksplosion. Tilbage i fredelige Norge støder han på et misbrug, og har modstridende tanker om, hvorvidt han skulle have grebet ind eller ej.

2: Episode 2

Det gik grueligt galt. SMS'en, som tilsyneladende kom fra en bestemt kilde har givet bagslag. Erling Riiser befinder sig i en knibe, hvilket naturligvis skaber problemer for regeringen.

3: Episode 3

Konflikten med grundejeren Zamani spidser til, og Jon Petter er dybt påvirket af Sigurds død. Burås beslutter sig for at konfrontere fjenden på fredelig vis. En venlig Buskhasi tilslutter sig. Nogle mænd på heste kæmper over en død ged. Det viser sig at være et dårligt valg.

4: Episode 4

Udenrigsministeren besøger Afghanistan, og arrangerer et møde med en flygtig gæst. I Norge pressen har fået fat på materiale, der viser, at soldaterne skyder på tilsyneladende ubevæbnede mænd. Special Forces og Udenrigsministeriet går sammen om at redde hærens ære.

5: Episode 5

Erling bliver eksponeret i den kulørte presse som en koldblodig morder. Han er nødt til at få renset sit navn, men først skal han have sin søn i sikkerhed, og derefter er han nødt til at gå til politiet.

6: Episode 6

Den amerikanske forsvarsminister er på officielt besøg i Norge og er interesseret i udenrigsministerens samtaler med Taleban. Han har også en særlig overraskelse til Erling og Håvard, en overrakselse Erling modtager med blandede følelser.

7: Episode 7

Erling tror, at Hektor står bag drabet på Sharif for at undgå at blive afsløret for sine for risikable forretningsaftaler i Afghanistan. Johanne er af en helt anden overbevisning, og Erling er begyndt at føle sig utilpas stort set overalt.

8: Episode 8

Erling er ikke længere suspenderet, og agerer som leder af sikkerhedstjenesten til et møde, hvor der skal underskrives en kontrakt om oliehandel i Afghanistan. Ganske som Erling forventer, har mødet tragiske resultater.

Bedømmelser
Brugernes vurdering:

Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer