Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Monsieur Chocolat

1 timer 55 minutter
7.1
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Handling:
Rafael Padilla bliver opdaget i et lille cirkus af den britiske klovn og akrobat, George Footit. Sammen bliver de to en succesful duo, og Rafael får kunstnernavnet Chocolat. Deres nummer skaber glæde og latter i en lang årrække, men for Chocolat er det ikke nok, og han forsøger at få en skuespilkarriere i gang. Men som sort cirkusartist i datidens Frankrig er vejen til succes på de skrå brædder lang. Monsieur Chocolat er baseret på den sande historie om den første sorte cirkusartist i Frankrig omkring år 1900.
Trailer:

Monsieur Chocolat er filmen, som stadig kan skabe debat om ordet "neger", og om sortes rettigheder i et samfund, hvor fortidens rødder til slaverne og det arbejde slaverne udførte for de hvide i samfundet, stadig giver problemer for et helt folkefærd. Hovedrollen som Chokolat eller Rafael Padilla, som er hans rigtige navn i filmen, spilles af Omar Sy. James Thierrée som spiller den anden hovedrolle som klovnen George Footit, er barnebarn af Charlie Chaplin, hvilket også tydeligt kan ses, både på den måde han går på og på hans mimik.

Monsieur Chocolat et autentisk drama om Frankrigs første sorte cirkusartist

Monsieur Chocolat kan meget nemt skabe debat om ordet "Neger". En debat, som ikke er mindre aktuel i dag, end den var, og altid har været helt tilbage siden kolonitiden, hvor negeren var den, som skulle adlyde den hvide mand, og som udførte al det hårde arbejde. Filmen er baseret på en virkelig historie, som efter sigende skulle have fundet sted i Frankrig i 1890'erne, hvor et lille og sølle cirkus turnerer rundt på landet i Frankrig. Den afdankede og alkoholiserede, men også dygtige, klovn George Footit (James Thierrée) forsøger at få succes med sine klovnenumre. Men han har ikke meget held med det, før han ser et nummer med vildmanden Kalanka, som skræmmer alle de franske bønder fra vid og sans med hans autentiske afrikanske vildmands optræden. George får en fornemmelse af, at Kalanka besidder både talent og timing, som kan tilføre Georges egne numre noget helt særligt. Han får overbevist Kalanka om, at de skal lave en klovneduo sammen. Vildmanden som egentlig hedder Rafael Padilla (Omar Sy), stammer fra en slægt af slaver, og er samtidig både en begavet og belæst mand. Men han accepterer sin rolle som den sorte bøhmand, da det giver ham smør på brødet hver dag. Han får kunstnernavnet Chokolat på grund af sin rolle som sort klovn. Folk bliver vilde med duoen, og de får ansættelse ved et af Frankrigs fineste cirkusser. Men det er George, der scorer pengene, selv om Chocolat trods alt scorer kærligheden i sygeplejersken Marie (Clotilde Hesme). Men Chocolat vil gerne vise, at han kan andet end at spille en dum klovn, så han søger rollen som Othello i Shakespears stykke af samme navn. Men noget går galt, og nu vender Chocolats lykke.

Monsieur Chocolat - om at være sort i Frankrig i 1890'erne

Køb Monsieur Chocolat, når du gerne vil se en autentisk film om problemerne ved at være "neger" i Frankrig i 1890'erne. Selv om filmen er baseret på en autentisk historie, som fandt sted for mere end 100 år siden, så er emnet ikke mindre aktuelt i dag. Lej Monsieur Chocolat og se den rammende film om Chocolat, den første sorte, franske cirkusartist nogensinde, og alle de udfordringer det gav ham at optræde i en klovneduo med en hvid klovn, og ikke mindst at blive teaterskuespiller i en tid, hvor sorte stadig blev set som en del af underklassen, og nogen som man kunne behandle fuldstædig, som de slaver de var efterkommere af. Når du lejer eller køber en film hos Blockbuster, er der ingen bindinger, og du betaler kun for de film du gerne vil se.

Læs mere om Monsieur Chocolat
 • Udgivelsesår: 2016
 • Spilletid: 1 timer 55 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-

  Se også disse titler

  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 7.1

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer