Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Midt Om Natten

2 timer 06 minutter
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Handling:
Nogle unge hjemløse fra Nørrebro, heriblandt Benny og Arnold, har besat en bygning i København. Politikeren Kaj Buhmann kræver lov og orden overholdt, og forlanger huset rømmet ved politiets hjælp. Den veltalende Arnold får først talt politiet ud af gaden, men de vender talstærkt tilbage om natten. BZerne barrikaderer sig og politiet må bruge vold for at skaffe sig adgang til lejlighederne. Spacy springer ud af vinduet og kommer slemt til skade, hvad der får den aggressive Benny til at gå til angreb på politiet. Problemerne for det lille samfund stopper ikke her, men håbet forlader dog hverken Benny eller Arnold!

Midt Om Natten

Midt Om Natten er historien om sydhavnsmiljøet i firserne. Det er en øm, brutal og morsom historie om de to venner, Benny og Arnold, der hustler sig igennem tilværelsen som fristadsrødder, om deres politiske kamp og venskabets op- og nedture.

Se filmsuccesen Midt Om Natten

Midt om natten blev en kæmpe biografsucces efter premieren i 1984. Filmen er instrueret af Erik Balling og hører til blandt de mest sete danske film nogensinde. Flere af skuespillerne blev efterfølgende prisbelønnet for deres roller, blandt andre Birgitte Raaberg, der med gennembruds-rollen som Susan Himmelblå vandt en Bodil for sin birolle. Kim Larsen, den folkekære, danske rockmusiker, skrev både sange til filmen og spillede hovedrollen som den hjemløse Benny, der sammen med sin ligeledes hjemløse barndomsven, Arnold, (spillet af Erik Clausen) opretter et kollektiv og fribyttersamfund i Sydhavnen, under navnet Haveje. Filmen følger livet i fristaden og de problemer, der opstår både internt og i forhold til det omgivende samfund, når Benny og Arnold forsøger at realisere sine politiske drømme. Som historien skrider frem, er de to venner ikke blot på kant med ordensmagten, men deres venskab kommer også på prøve, da det viser sig, at både Benny og Arnold forelsker sig i den samme kvinde, Susan Himmelblå.. Balling har instrueret, og Erik Clausen leverer en hyggelig, satitrisk præstation. Kim Larsens musikalske performance giver filmen en særlig karakter, og der er masser af firser-nostalgi at komme efter. Du kan leje filmen hos Blockbuster og nyde godt af vores fordele. Hos os betaler du kun for det, du har brug for. Vi har billige premierefilm og nye film. Besøg os på www.blockbusters.dk/om

Vidste du at?

Trivia

Nordisk Film havde inviteret en engelsk stunt-koordinator til at sørge for, at politiaktioner og slagsmål med rockere var så realistiske som muligt. Og det førte faktisk til, at filmen i første omgang ikke måtte vises for børn under 16 år. Imidlertid vandt Nordisk Film efterfølgende deres ankesag.

Goofs

Sjovt nok, blev Midt om Natten skabt under ret så utradionelle omstændigheder. Venneparret Clausen og Larsen besluttede sig nemlig for at skrive filmmanuskriptet, selvom Larsen ikke havde den fjerneste ide om hverken at skrive film eller spille skuespil. Derfor er filmen også proppet med improvisationer.

Citat

De fleste af os husker Kim Larsens soundtrack til filmen, men der er faktisk en masse sjove citater i filmen, som i god, dansk folkekomedie stil, slår tonen an: "God dag, Fru Jensen, vi er de autoriserede.., hvad kan vi gøre for Dem ?

Midt Om Natten fra den danske filmskat

De er ikke noget så hyggeligt som at sætte en dansk filmskat på filmprogrammet derhjemme, og når Larsen, Clausen og Balling slår sig sammen, som de har gjort med dette filmprojekt, så er der masser af gode replikker i vente. Balling og Clausen kunne noget med at skabe socialrealisme for det brede publikum, og mange vil huske tilbage på både filmen og den virkelighed, den er skrevet ind i, med rigtigt firser-nostalgi. Køb Midt Om Natten eller lej Midt om Natten hos Blockbuster.

Læs mere om Midt Om Natten
 • Udgivelsesår: 1984
 • Spilletid: 2 timer 06 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 6.8

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer