Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Mercur

Sæson 1
10 afsnit
Ned til: Køb 99,-

Pris som konfigureret: 99 ,-

Pris som konfigureret: 99 ,-

Handling:
Følg med i historien om etableringen af Danmarks første kommercielle radiokanal - og menneskerne bag det. Pop- og rockmusik-entusiasten Flemming, der studerer jura, møder forretningsmanden Jan Irsinger, og hurtigt opstår drømmen om at bryde Statsradiofoniens radiomonopol. Sammen vil de give de unge de svingende, rockende toner, de hungrer efter. Sammen med Flemmings kæreste og medstuderende, Gitte, finder de et hul i lovgivningen, der tillader dem at realisere deres drøm, hvis de kan købe et skib og sende radio fra internationalt farvand i Øresund. Jan får overtalt sin gudfar, grosserer Preben Borg, til at skyde penge i eventyret, og Flemming får sin ven, cykelsmeden, Richard, der også er ivrig radioamatør, til at komme med om bord som cheftekniker.
Ned til: Køb 99,-

Pris som konfigureret: 99 ,-

1: En for alle og to for en femmer!

Den jurastuderende pop- og rockmusik-entusiast Flemming møder forretningsmanden Jan Irsinger, og hurtigt opstår drømmen om at bryde Statsradiofoniens radiomonopol. Sammen vil de give de unge den musik, de hungrer efter. Sammen med Flemmings kæreste og medstuderende, Gitte, finder de et hul i lovgivningen, der tillader dem at realisere deres drøm, hvis de kan købe et skib og sende radio fra internationalt farvand i Øresund.

2: De lytter til Radio Mercur

I den nyindkøbte villa, der fungerer som radiostudie, er der hektisk travlhed frem mod premieren. Reklame-legenden Schiøler Mortensen og Torben Stenbæk fra Statsradiofonien slutter sig til holdet og tilfører nye høje lønninger til en kasse, der i forvejen er tom. Flemming får problemer med at balancere jobbet på radioen og sine jurastudier.

3: Julens glade farver

Julen er lige om hjørnet. Anne-Marie knokler på radioen, hvilket giver point hos Schiøler, og samtidig stigende problemer med at få livet som alenemor til at gå op. Jurastudierne har nu været nedprioriteret hos Flemming så længe, at han må vikle sig selv ind i en farlig løgn for at sikre julefreden. Peder Falk kæmper fortsat indædt for at lukke piratradioen ned og pudser skattevæsnet på Radio Mercur under deres julefest, som også bliver aftenen, hvor Flemming opdager en skjult side af Jan.

4: Røremaskinernes Rolls Royce

Flemming er flyttet ind i radiovillaens kælder efter bruddet med forældrene, da han dumpede sin eksamen i skatteret. En avisartikel om 'Danmarks mest eftertragtede ungkarl' sætter Jan i søgelyset, og får Lily til at presse på for at få nogle børnebørn. Schiøler spår en bonus til Anne-Marie, som ved nyheden straks siger lejemålet op hos Karen-Margrethe og Henry, og går i gang med at kigge efter egen lejlighed til hende og Asger.

5: Alle i samme båd

1960 står for døren, og det fejres på radioen med et brag af en nytårsfest. Anne-Marie er flyttet i egen lejlighed, Gitte er netop hjemvendt fra Paris, og reklamepengene kommer til Radio Mercur i en lind strøm. Det betyder dog ikke, at alt er, som det skal være: Stenbæk føler sig begrænset af Schiøler og de mange reklamer, han presser ind på kanalen, Post- & Telegrafvæsnets Peder Falk lægger planer for en større international aktion for at lukke Radio Mercur, og noget er galt med den nye, dyre kjole, Gitte har med hjem fra Paris.

6: The Twist

Der er gået et halvt år siden nytårsaften, og Flemming og Anne-Marie er flyttet ind sammen. Schiølers alkoholmisbrug stiller store krav til Anne-Marie, og med Flemming som radioens mest populære discjockey, er det ikke så let at få familielivet til at hænge sammen. Jan afsoner i hemmelighed en fængselsdom for 'uterlighed', og i hans fravær brygger Stenbæk på et kontroversielt debatprogram, som Preben forsøger at lukke ned, inden det skræmmer annoncørerne væk.

7: Generalprøve

Der forberedes et stort radioshow til at indvie det nye Mercur-teater, men de interne konflikter ligger som en tikkende bombe under radioen, og Jan lover med vanlig optimisme mere, end han kan holde, i forsøget på at redde generalprøven og Mercur. Frustrationen trænger sig sideløbende på hos Jan, der føler, at Lily og Preben fryser ham ude, men han finder et frirum i et nyt bekendtskab. Falk og Post- & Telegrafvæsnet får fornyet energi til kampen mod Radio Mercur i form af nyuddannede Gitte, der er blevet ansat som fuldmægtig. Stenbæk truer med at starte en konkurrerende radio, og Schiøler har svært ved at holde sig fra de våde varer efter et katastrofalt møde med Aktuelt.

8: Lex Mercur

Radio Mercur og DCR kæmper indædt om lyttere og reklamekunderne, og det bliver tydeligt, at de ikke begge kan overleve. Fra sidelinjen bekæmpes de samtidig af det nye lovforslag 'Lex Mercur', der langsomt bliver kørt i stilling af Falk og Gitte. Jan køber en lejlighed for at overtale sin hemmelige kæreste, Peter, til at flytte ind hos sig. Presset fra DCR går ligeledes ud over familielivet hos Flemming og Anne-Marie, som fortsat må arbejde mere og mere. Gitte viser sin loyalitet overfor Radio Mercur.

9: Stå aldrig til søs

Radio Mercur gør klar til sin sidste udsendelse. Mens de andre radiopirater forbereder sig på fremtiden, nægter Jan at acceptere, at radioen lukker. Hans maniske kamp for radioens overlevelse slider på forholdet til Peter. Anne-Marie tager spændt til samtale på Gutenberghus, mens Flemming frustreret forsøger at finde hoved og hale i fortiden og fremtiden og må se i øjnene, at hans fremtid nu er helt åben. Gittes tilbagevenden i hans liv tvinger Flemming ud i et afgørende valg imellem de to. Jan vælger spontant at invitere sin mor til middag, så hun kan møde kæresten Peter.

10: Over til fjenden

Jans skæbne lægger sig som en tung sky over resterne af Radio Mercur, men Flemming finder dog gejsten til at slå et sidste slag for radioen. De finder hurtigt opbakning i radioens mange venner, og snart lyder den ulovlige popmusik igen - til Falks enorme frustration. Anne-Marie har problemer med at finde tilbage i rollen som sekretær og søger råd ved en gammel ven, da hun ingen støtte finder i Flemming. Lily konfronteres med Peter under et besøg i Jans lejlighed, og Flemming træffer sit endelige valg for fremtiden.

Bedømmelser
Brugernes vurdering:

Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer