Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Mennesker bliver spist

1 timer 40 minutter
6.6
Fra: Køb 29,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 29,-
Handling:
Herluf passer sit job som mekaniker, og når arbejdsdagen er slut, vender han hjem sig til sin hustru Ingelise. Sådan har det været i mange år, og rutinen har for længst overtaget ægteskabet og dagligdagen - kun afbrudt af datterens bryllupper - og nu står det tredje af slagsen for døren. Herluf har dog større problemer end en ubeslutsom datter. Ingelise har en affære bag hans ryg, og på jobbet begynder han at glemme selv de vigtigste ting. Og en dag kommer Herluf ikke hjem, som han plejer.

Mennesker bliver spist er endnu et pletskud fra Erik Clausen

En alvorlig film - med humoristiske bivirkninger. Det er lige, hvad Mennesker bliver spist er. I ægte Erik Clausen-stil får vi i dette komediedrama fortællingen om den godhjertede Herluf, som er mekaniker og gift med Ingelise. Det har de været i mange år, og deres ægteskab og liv i deres selvbyggede parcelhus er gået hen og blevet mere end rutinepræget, hvilket har medført, at Ingelise har fået en affære, og Herluf er blevet lidt af en gammel stivnakke. Sammen har de den voksne datter, Gitte, som nu står over for at skulle giftes for tredje gang med en fyr, der mildt sagt ikke er Herlufs kop te. Hukommelsen begynder også at svigte mere og mere for Herlufs vedkommende, han bliver fyret fra værkstedet på grund af en fatal fejl og forsvinder ved en fejltagelse en dag til Polen. Her møder han for en kort stund noget varme og medmenneskelighed fra en polsk kvinde. Hjemme i Danmark er Herluf dog efterlyst, venner og familien leder efter ham, men de tror, at han er omkommet. Erik Clausen spiller som vanligt hovedrollen i sin egen film, mens hustruen Ingelise bliver spillet af Bodil Jørgensen. Det er en dejlig dansk film om alle de nære ting, vi ofte glemmer at sætte pris på i hverdagen, samt en påmindelse om den oprindelige arbejderklasses værdier og kultur.

Vidste du at?

Trivia

Vidste du, at filmens titel er taget fra John Mogensens sang "Mennesker bliver spist i Polynesien" fra 1970, og rent faktisk er én af Erik Clausens egne favoritter?, Vidste du, at "Mennesker bliver spist", er Erik Clausens 14.film som instruktør?

Goofs

I en scene, hvor vi befinder os under brylluppet, sker der en mindre forvikling, hvor der forekommer en form for fejltagelse imellem laks og roastbeef, der jo ellers ikke almindeligvis forveksles. Det sker nærmest umærkeligt, men se godt efter, så opdager du det.

Citat

"Det er tredje gang, hun skal giftes. Kunne det ikke laves lidt mere beskedent?", "Det kniber sgu mere og mere med hukommelsen", "Vi kan ikke bare sidde på vores flade røv, mens én af vores allerbedste venner er væk"., "Det vigtigste Ingelise, det er, at vi altid er sammen."

Grin og græd - Mennesker bliver spist finder du hos Blockbuster

Har du endnu ikke set Erik Clausens herlige film fra 2015, eller ønsker du blot at gense den, så har du muligheden nu. Køb Mennesker bliver spist, eller lej Mennesker bliver spist gennem Blockbuster. Vi elsker film lige som dig og har derfor gjort det både nemt og hurtigt for dig som forbruger. Intet abonnement, et stort udvalg af klassikere og de nyeste film samt billige priser. Hvem kan sige nej til det? Se og læs meget mere på vores hjemmeside http://blockbuster.dk/om.

Mennesker bliver spist af Erik Clausen er en enestående skildring af livets cyklus og især, hvordan det er at blive ældre og ramt af sygdom. Få fat i filmen hos din Blockbuster.

Læs mere om Mennesker bliver spist
  • Udgivelsesår: 2015
  • Spilletid: 1 timer 40 minutter
Fra: Køb 29,-
Bedømmelser
Brugernes vurdering:
IMDB: 6.6

Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer