Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Løvernes konge

1 timer 26 minutter
8.5
Køb 149,-

* Skal udfyldes

Køb 149,-
Handling:
Det er en stor dag på Kongesletten da løveungen Simba bliver født. En dag skal han overtage sin fars, Mufasas trone, og være „Løvernes Konge“! Alle jubler undtagen Scar, Mufasas lumske bror, som gerne selv vil overtage tronen. Tiden går og den nysgerrige Simba skal først lære at tage det ansvar, som følger med når man ska være konge. Han følger sin far, får kloge råd af bavianen Rafiki og leger med kammeraten Nala. Men en dag sker det, der ikke må ske. Mufasa er pludselig væk - og inden nogen ved af det, har Scar overtaget tronen! Simba tvinges til at flygte og langt borte fra sin familie møder han Timon og Pumba, som straks bliver hans nye venner. Men en dag vender Simba tilbage til Kongesletten for at genindtage sin plads som den rigtige løvekonge... Løvernes Konge er Disneys måske største mesterværk samt en af verdens mest elskede tegnefilm nogensinde.

Følg Simbas liv i Løvernes konge

Gense en sand Disney klassiker, eller vis den til børn, du kender. Løvernes konge fra 1994 er en film, som næsten alle kender. Det er historien om en ung løves rejse fra barn til voksen, imens han definerer sig selv og finder sin rette plads på tronen. Filmen finder sted på Afrikas savanne, hvor man følger løven Simba. Han bor med sin far, løvernes store konge, Mufasa og resten af løveflokken, og skal en dag arve det hele som efterkommer. Med sin barndoms-veninde Nala udforsker han verden, men er som enhver anden ung knægt overmodig og dristig. Han søger efter at etablere sin egen identitet og vil bevise sit værd som kommende konge. Men hans fars bror, Scar, er ikke glad for at være skubbet af pladsen som tronfølger, og det får konsekvenser. Scar og hans følge af hyæner planlægger noget, men hvad? Du følger igennem filmen Simba, imens han vokser op og møder mange forskellige karakterer på sin rejse. Blandt dem er Zazu, Mufasas rådgiver, som også passer på Simba, Rafiki, aben som hjælper Simba på rette vej, da han mister fokus og den komiske duo desmerdyret Timon og vildsvinet Pumba, bare for at nævne de vigtigste. Vil du vide mere, så lej filmen nu, sæt dig til rette og se den hele! Tag et kig på http://blockbuster.dk/om for endnu flere detaljer om os.

Vidste du at?

Trivia

Mange af navnene på karakterer i filmen blev inspireret af ord fra sproget Swahili. Filmens hovedperson Simbas navn betyder løve, og den filosofiske abe Rafikis navn betyder ven. Pumba betyder "tosse", hvilket beskriver hans karakter ret godt, imens navnet Mufasa efter sigende var navnet på Kenyas sidste konge inden kolonisation.

Goofs

Som ung besøger Simba en elefantkirkegård med en ven, men de bliver jagtet af hyæner igennem skeletterne. Hyænerne kommer frem under et gigantisk elefantkranium, mellem underkæben og snabel-hullet. I virkeligheden kan hyæner selvfølgelig ikke komme igennem det hul, som elefantkranier har til snablen. Det er nemlig alt for lille.

Citat

"What do you want me to do, dress in drag and do the hula?" - Timon. "Slimy yet satisfying." - Pumba. "I'm surrounded by idiots." - Scar. "Hakuna Matata." - Timon og Pumba. "[ser et elefant kranium] I wonder if its brains are still in there?" - Nala.

Løvernes konge er klassikeren, du ikke vil gå glip af

Køb Løvernes konge og andre nye film hos Blockbuster, eller lej Løvernes Konge som en hyggelig, hurtig aftenfilm i hjemmet. Der er intet behov for abonnement, og du har frit adgang til hele databasen af film, hvor du kun betaler for det, du vil have. Så om du skal holde de små tumlinger optaget med en film, eller selv vil holde et nostalgisk Disney-maraton, kan filmen findes lige her. Løvernes Konge var den film, der i året 1994, hvor den udkom, indtjente mest verden over - med god grund!

Løvernes konge er historien om den unge løve Simba og hans opvækst på savannen. Følg hans liv fra nyfødt til voksen. Det er en fortælling om familie, venskab og stolthed, som alle børn vil elske.

Læs mere om Løvernes konge
 • Udgivelsesår: 1994
 • Spilletid: 1 timer 26 minutter
 • Censur:
  Køb 149,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 8.5

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer