Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Livvagterne

Sæson 2
10 afsnit
Ned til: Køb 49,-

Pris som konfigureret: 49 ,-

Pris som konfigureret: 49 ,-

Handling:
Forbrydelser begået i et ideologisk lys reducerer mennesker til symbolske ofre for en større sag. I Mai Brostrøm og Peter Thorboes dramaserie sætter en gruppe af PET livvagter livet på spil i demokratiets tjeneste - hvad enten det drejer sig om beskyttelse af ministre mod yderligtgående politiske kræfter såvel som sindsforvirrede stalkere, overvågning af terrormistænkte eller forsøg på at forhindre et attentat på en udenlandsk minister. Serien går tæt på virkeligheden og på højaktuelle hændelser og giver et spændende indblik i PETs arbejde.
Ned til: Køb 49,-

Pris som konfigureret: 49 ,-

1: Afsnit 1

Da Jasmina må tage afsted til Islamabad, sammen med Lille Kurt og Nyholm, for at forberede et snarligt besøg af den danske udenrigsminister, bliver en nyforelsket Rasmus bekymret, og med god grund skal det vise sig. Pet-folkenes opgave bliver udvidet, og pludseligt befinder de sig i en livstruende situation. Hjemme i Danmark føler Jonas sig forbigået, da han, sammen med Rasmus, bliver sendt til Jylland for at beskytte en truet dansk tegner. Diana er tilbage i meget fin form, mens Tønne har fået nyt selskab.

2: Afsnit 2

Med bombningen af Hotel Phoenix i Islamabad er Rasmus' mareridt, og de andres værste frygt, blevet til virkelighed. Mens både Lille Kurt og Leon forgæves prøver at komme i kontakt med Nyholm, er Jasmina i fuld gang med at lede i det sønderbombede hotel - og så kommer den næste eksplosion. Nyheden om bombningen og de forsvundne danskere breder sig hurtigt - også på hotellet i Ebeltoft, hvor den danske tegner befinder sig, sammen med Rasmus og Jonas. Hele situationen sætter også nye tanker i gang hos Leon om hans personlige forhold.

3: Afsnit 3

Under en opgave i Moskva genser Jonas den russiske journalist Tanya, som han engang havde en kortvarig affære med. Kort efter bliver Tanya øjenvidne til mordet på en kendt russisk forsvarsadvokat, og gerningsmanden går også efter hende, men det lykkes Tanya at flygte og nå frem til Jonas, som tager hende med til København, hvor nogen er på sporet af hende straks ved ankomsten. Jasmina har svært ved at slippe oplevelserne i Islamabad, men støtter sammen med de andre Nyholms efterladte og højgravide kone, mens Tønne bliver indkaldt til et overraskende møde.

4: Afsnit 4

Tanyas forfølgere er i hælene på hende, og da de samtidig har en effektiv overvågning i Rasmus og Jonas' hus, lykkes det dem at finde frem til hendes helt præcise skjulested. Da Pet bliver klar over, hvordan sagerne står, ændrer forfølgerne strategi, uden at hverken Tanya eller Pet aner uråd. Mens Tønne ikke er særlig meddelsom overfor Shane, efter sit møde i justitsministeriet, har han nogle meget interessante oplysninger til hende.

5: Afsnit 5

Mens Leon og Claudia skal giftes, afholder landets udenrigsminister reception i anledning af sin 50 års fødselsdag, og dagen udvikler sig markant anderledes end forventet for alle parter. Begivenhederne kommer også til at involvere en af landets yngre, lovende politikere, som ryger ud i et stormvejr på flere fronter og pludselig befinder sig midt i et personligt mareridt. Jonas har i forbindelse med sin beskyttelse af ministeren overhørt samtaler om politiske magtkampe og tiltag, offentligheden endnu ikke har noget kendskab til.

6: Afsnit 6

Den lovende politiker Thomas Eriksens yngste datter er forsvundet, og Leons folk bliver hurtigt klar over, at en del af hans forklaring om, hvad der skete i forbindelse med hendes forsvinden, er usand. Samtidigt er statsministeren ved at gøre klar til en ministerrokade, og Eriksen er kandidat til en ministerpost. Jonas er i fuld gang med at forberede sit gensyn med Tanya, mens Jasmina får sig en overraskelse, da hun besøger sine forældre i Århus.

7: Afsnit 7

Efter at have deltaget i Tanyas begravelse i Moskva, skal Jonas sammen med Rasmus og Lille Kurt, beskytte den kontroversielle nonne, Søster Abraham, som er i København for at deltage i et meget omtalt dialogmøde om forsoning mellem de forskellige trosretninger. Søster Abraham har tidligere været udsat for et attentat, og der er netop igen fremsat dødstrusler mod hende. På trods af det forhøjede sikkerhedsniveau, bliver Rasmus nødt til at reagere drastisk, med voldsomme konsekvenser til følge. Fjordby er mærket af tabet af sin makker og ven, Nyholm - mens Jasmina kommer i nærkontakt med Rasmus' tidligere kæreste.

8: Afsnit 8

Den lille dreng, som Rasmus uforvarende skød ned, er død af sine kvæstelser, og det afføder bl.a. uroligheder og optøjer i gaderne. I forbindelse med en gennemgang af begivenhederne på hotellet, genkender Boas en udenlandsk løsarbejder - og der viser sig en ganske særlig og tragisk grund til hans tilstedeværelse. Søster Abraham fortsætter sin indsats for fred og tilgivelse, også i forbindelse med et stort forsoningsmøde, selv om der indløber en ny konkret dødstrussel mod hende.

9: Afsnit 9

Jonas bliver kontaktet af en gammel jæger-ven, Robin, som er taget til fange i Congo, han har brug for hurtig hjælp og kan til gengæld informere om planlægning af et attentat i København. PET har et indgående kendskab til attentat-manden, men aner ikke, hvor han opholder sig. Leon og Jonas må tage til Congo for at finde ud af mere, men allerede før de når frem, er situationen ændret. Samtidigt sker der ting og sager internt i PET, Leon og Tønne kommer på kant med hinanden, mens Lille Kurt, Rasmus og Jasmina hver især må tage stilling til deres situation.

10: Afsnit 10

Leon og Jonas er blevet overmandet af Svenskerens private soldater for at hindre deres hjemtransport af Robins lig. Svenskeren vil, for enhver pris, have fat i de meget værdifulde diamanter, der befinder sig i Robins krop, diamanterne er selve finansieringen af det planlagte attentat i København og efterfølgende statskup i Congo. Efter et forsøg på at spore Svenskeren i New York, må Jasmina ud på en meget risikabel operation i Cairo, mens Rasmus tager en stor beslutning, og Tønne må konstatere, at hun har mistet sin nærmeste medarbejder.

Bedømmelser
Brugernes vurdering:

Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer