Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Lion

1 timer 54 minutter
8.1
Fra: Køb 49,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 49,-
Trailer:
Handling:
Den 5-årige indiske dreng Saroo farer vild i de kaotiske gader i Calcutta efter at være faldet i søvn på et tog. Han er tusindvis af kilometer hjemmefra og ender med at blive adopteret af et par i Australien. 25 år senere er ønsket om at blive genforenet med sin biologiske familie større end nogensinde og ved hjælp af nogle vage barndomsminder og Google Earth, begynder Saroo sin søgen.
Trailer:

I filmen Lion følger vi Sartoo i hans rejse fra gadebarn i Indien over opholdet på børnehjem og senere adoptionen af det australske ægtepar. Se hvordan disse oplevelser indvirker på hans senere liv.

Lion den virkelige australske historie

Vi følger den lille indiske dreng Sartoo, der har overtalt sin storebror til at tage ham med, da hans bror skal på natarbejde. Desværre falder Sartoo i søvn på en togperron i Kandahar, og da han vågner igen, kan han ikke finde sin bror. Lille Sartoo stiger på et tog for at komme hjem, men toget fører ham i stedet længere og længere væk fra familien. Da toget endelig stopper, er Sartoo over 1.500 kilometer væk fra familien i en del af Indien, hvor folkene han møder taler et helt andet sprog og efterladte børn ikke er noget, man taget notits af. Sartoo må nu hutle sig igennem en ensom tilværelse som gadebarn i Indiens beskidte og farlige gader. Lion er en film, der går lige i hjertet med sin rørende fortælling og gode skildring af livet som gadebarn i Indien. Den tager også et stort tema op, for hvor stor betydning har det liv, med alle de specielle og skræmmende oplevelser som Sartoo levede inden han blev adopteret af et australsk ægtepar, for hans selvopfattelse og fremtidig liv. For som voksen rammes Sartoo pludselig af glimt fra sit fødeland. Han føler sig splittet og stadig mere manisk, for har han mest rod i sin ludfattige barndom i Indien eller i sin privilegerede opvækst i Australien? Filmen byder på pragtpræstationer fra blandt andet Nicole Kidman og Dev Patel.

Vidste du at?

Trivia

Vidste du, at der i Indien forsvinder over 80.000 børn hvert år. Det bevirker, at der lever over 11 million gadebørn uden noget hjem og tag over hovedet i landet. I forbindelse med lanceringen af filmen Lion blev fonden #LionHeart oprettet med det formål at hjælpe de mange gadebørn.

Goofs

Toget, som den unge Sartoo stiger om bord på i filmen, er blåt, men i Indien i 1980'erne var alle togene rødbrune. Togene i de blå farver, som vist i filmen, blev først lanceret i landet i løbet af 1990'erne.

Citat

Saroo: "I'm sorry you couldn't have your own kids." Sue: "What are you saying?" Saroo: "We... we... weren't blank pages, were we? Like your own would have been. You weren't just adopting us but our past as well. I feel like we're killing you." Sue: "I could have had kids."

Lion en film med noget på hjertet

Køb Lion på blockbuster.dk og se den allerede i dag. Hos BLOCKBUSTER bestemmer du selv, om du vil købe eller leje din næste film. Vi har altid over 8.000 titler at vælge imellem, og der kommer løbende nyheder til. BLOCKBUSTER har intet dyrt månedsligt abonnement, du betaler kun for det, du gerne vil se. Du kan frit vælge mellem vores mange titler inden for præmiere film og prisvindende tv serier. Lej Lion hos BLOCKBUSTER og se en film med noget på hjertet.

Læs mere om Lion
 • Udgivelsesår: 2016
 • Spilletid: 1 timer 54 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 49,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 8.1

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer