Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Kollektivet

1 timer 48 minutter
6.4
Fra: Køb 29,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 29,-
Trailer:
Trine Dyrholm - årets kvindelige hovedrolle - Robert Prisen 2017
Handling:
København, 1970'erne. Tilværelsen er gået lidt i stå for det midaldrende akademikerpar Erik og Anna, og de længes efter at prøve noget nyt, så da Erik arver en enorm villa i Hellerup, etablerer de et kollektiv med drømmen om et ægte fælleskab. Datteren Freja, en håndfuld gode venner og enkelte helt nye bekendtskaber flytter ind. Midt i alle husmøderne, pilsnerne og festerne fortæller Erik, at han har fået en elskerinde - den studerende Emma. Hverken han eller Anna ønsker, at deres ægteskab skal gå i stykker, så Emma inviteres inden for i kollektivet, og inden de har set sig om, begynder dynamikken at ændre sig, og fællesskabet og kollektivet bliver sat på den ultimative prøve. Thomas Vinterberg's Kollektivet er et humoristisk og rørende portræt af en hel generation. Filmen er en både nænsom og konfronterende kærlighedserklæring til en generation af idealister og drømmere, der for længst er vågnet op til virkeligheden.
Trailer:
Trine Dyrholm - årets kvindelige hovedrolle - Robert Prisen 2017

Kollektivet

Kollektivet finder sted i 70'erne, hvor det midaldrende akademikerpars liv er ved at være gået en anelse i stå. Dette ændrer sig dog, da manden Erik arver en villa i Hellerup. De opretter et kollektiv, og alt ændres.

Kollektivet - om sammenstødet mellem personlige mål, og solidaritet i 70'erne

Som titlen Kollektivet indikerer, så handler filmen her om et kollektiv i Danmark. Anna og Erik er begge midaldrende akademikere, men deres liv er ved at være gået en anelse i stå, og der skal ske noget nyt. Det er derfor heldigt, at Erik arver en stor villa i Hellerup. Parret beslutter sig for at oprette et kollektiv, hvor venner og bekendte flytter ind sammen med dem. Der er liv og glade dage, hvilket naturligvis betyder øl og fester, dog er det hele ikke ren idyl. Erik erkender på et tidspunkt nemlig, at han har fået sig en elskerinde - den studerende Emma. Anna og Erik har et dårligt ægteskab og ønsker derfor heller ikke, at det skal gå i stykker på grund af dette. Derfor inviteres Emma indenfor, altså, hun bliver en del af deres kollektiv. Selvom Anna og Erik ikke ønskede, at denne nye udvikling skulle ændre på noget, så er den nye tilværelse ikke helt som den gamle, Emmas tilstedeværelse ændrer nemlig på dynamikken. Filmen fortæller om kærlighed, når den udfordres og måske ikke er lige let, samt en tid som ikke længere eksisterer, hvor man måske til tider kunne tillade sig noget mere, end man kan nu til dags. Den er instrueret af Thomas Vinterberg og baseret på et teaterstykke, han også selv skrev, som er blevet opført i Wien. Inspirationen til filmen er kommet på baggrund af Vinterbergs egen opvækst i et kollektiv.

Vidste du at?

Trivia

Kollektivet er baseret på et teaterstykke, som Thomas Vinterberg selv skrev og fik opført i Wien. Inspirationen til teaterstykket er dog hentet fra hans egen barndom, hvor Vinterberg selv voksede op i et akademisk kollektiv i København. Vi får dermed et ægte indblik i de ting, der kunne være foregået.

Citat

"450 kvardrat meter er alt for stort. Forskellen på at leve sammen, og ikke at leve sammen, afhænger af om hvorvidt man kan mærke, se, og høre hinanden" - Erik. "Jeg iagttog mennesker i kollektivet meget tæt på, meget intenst 24 timer i døgnet. Hørte, hvad de sagde, og så, hvad de i virkeligheden gjorde" - Thomas Vinterberg.

Kollektivet - et fantastisk indblik i danskernes værdier og historie

I Danmark er vi kendt for vores gode dramaer og historiske skildringer af begivenheder, og Kollektivet leverer varen inden for begge disse områder. Det er en følelsesmæssig skildring af et dilemma, som vi alle kender til fra tid til anden, hvordan skal vi prioritere? Os selv, eller gruppen som helhed? Køb Kollektivet her hos Blockbuster hvis den skal være en del af din samling af danske film. Hvis du til gengæld ikke er typen, der har en masse film i hjemmet, så lej Kollektivet, da det er let og billigt.

Læs mere om Kollektivet
 • Udgivelsesår: 2016
 • Spilletid: 1 timer 48 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 29,-

  Se også disse titler

  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 6.4

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer