Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Kampen om Tungvandet

Sæson 1
6 afsnit
Ned til: Køb 49,-

Pris som konfigureret: 49 ,-

Pris som konfigureret: 49 ,-

Handling:
Historien i Kampen om det tunge vand udspiller sig i løbet af optakten, udbruddet og afslutningen af 2. Verdenskrig. Vi følger de centrale kampe om, hvem der først får udviklet atomvåben. Den tyske nobelprisvinder i fysik, Werner Heisenberg, får til opgave at udvikle atombomben for nazisterne og har brug for tungt vand, som kun fremstilles af Norsk Hydro ved Vemork, til reaktoren, han skal bygge. Kemiprofessoren og majoren Leif Tronstad sammensætter sabotagegruppen Grouse. Målet er at sprænge tungvandsanlægget ved Vemork.
Ned til: Køb 49,-

Pris som konfigureret: 49 ,-

1: Episode 1

Fysik nobelprismodtageren Heisenberg bliver overbevist af den nazistiske regering, til at lave den første atombombe. Men for at gøre dette, har de brugt for tungt vand, der kun produceres i Rjukan, Norge, noget franskmændene og briterne vil forhindre for enhver pris.

2: Episode 2

Mens nazisterne arbejder på den første atombombe, bliver en sabotør-gruppe kaldet Grouse, sat sammen af den lokale modstandsbevægelse. De skal hjælpe den engelske hær med at springe faciliteterne til det tunge vand. Heisenbergs venskab med Bohr slutter.

3: Episode 3

Den engelske mission mislykkedes, da begge fly måtte nødlande, og de overlevende soldater blev dræbt af nazisterne. Leif Tronstad overbeviser de allierede om, at samle en lokal hær til at bombe Vemork. Denne hær bliver kaldt Gunnerside.

4: Episode 4

Den mest berømte af de fire sabotagemissioner i kampen om Tungvandet, sker da en gruppe lokale sabortører, forsøger at bombe Vemork tungvands faciliteter udenfor Rjukan. Sabotørerne bryder sig ikke om at krydse slugte broen.

5: Episode 5

Nazisterne genopbygger tungvands faciliteterne på rekordtid efter bombningen. Norsk Hydro selskabets direktør bliver anklaget for sin deltagelse i krigen om tungvandet. Der bliver besluttet at bombe Rjukan og Vemork.

6: Episode 6

De Amerikanske bombefly har dræbt mange civile, men tungvands produktionen er ikke skadet. Nazisterne beslutter at bringe produktionsudstyr til Tyskland, sammen med det de har tilbage af tungt vand.

Bedømmelser
Brugernes vurdering:

Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer