Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Jeg, Daniel Blake

1 timer 36 minutter
7.9
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Handling:
Daniel Blake har arbejdet som snedker i Newcastle det meste af sit 59-årige liv. For første gang nogensinde har han brug for hjælp fra staten efter at være blevet arbejdsløs pga. sygdom. Daniel møder Katie, der er enlig mor til børnene Daisy og Dylan. Katies eneste mulighed for at komme ud af et værelse på et hostel for hjemløse i London, er at takke ja til en smadret lejlighed i en fremmed by næsten 500 km væk. Daniel og Katie befinder sig i ingenmandsland, fanget i et velfærdsbureaukrati uden fleksibilitet eller medmenneskelighed. Deres venskab giver dem mod og styrke til at gå imod et sygt system.
Trailer:

Jeg, Daniel Blake handler om en sygemeldt tømrer, som kæmper en brav kamp for at modtage sin understøttelse. Filmen skitserer, hvordan bureaukrati, regler og formularer kommer før den menneskelige empati.

Jeg, Daniel Blake - en sygemeldt tømrer

Jeg, Daniel Blake er filmen om en sygemeldt tømrer fra Newcastle, som kæmper en hård kamp for at få den understøttelse, som han har krav på. Som vi alle ved, så kan mødet med det offentlige system være noget så bureaukratisk - for Daniel Blake er det et rent helvede. Al menneskeligt nærvær er langt væk, mens det vigtigste er at kunne udfylde en formular på den helt rigtige måde. Daniel Blake står dog ikke alene i denne situation. Gennem mødet med det offentlige system, så møder han også, og udvikler et venskab med, en enlig mor og hendes børn. Hjernen bag denne film er ingen ringere end Ken Loach. Hans mål med filmen var at lave et portræt af en arbejder, som er fanget i en labyrint af formularer og regler. Faktisk er filmen blevet lidt cult over at for at skitsere statens behandling af samfundets svageste - dette gør den via drama og humor, som er filmens hovedgenre. for at få filmen til at virkelig endnu mere troværdig er der brugt fantastiske skuespillere. Blandt andet Dave Johns i rollen som Daniel og Hayley Squires i rollen som den enlige mor Katie. Derudover kan der nævnes navne som Sharon Percy, Brianna Shann, Dylan McKirnan og mange mange flere. Filmen var så god, at den modtog Guldpalmen på årets festival i Cannes.

Vidste du at?

Trivia

Vidste du, at filmen var skudt i kronologisk rækkefølge? Hovedrollen, Hayley Squires fik ikke hele manuskriptet før filmen, skulle filmes. Hun fik kun brøkdele af det, hver gang der skulle skydes en ny scene. Det gjaldt også for mange af de andre.

Goofs

Da Daniel sidder i kontoret, ser rådgivere Ann, at han ser utilpas ud, og sætter ham ned og giver ham en plastiskop med vand. I første omgang, da han får bægeret, er der to eller tre kopper sammen. da der klippes hen på ham igen, er der kun en.

Citat

Daniel: Listen, I have just had a major heart attack. I nearly fell off the scaffolding. I only wanna get back to work, too. Now, please, can we talk about me heart? Forget about me arse, that works a dream.

Køb eller lej Jeg, Daniel Blake

Køb Jeg, Daniel Blake, hvis det er en film, som du vil se om og om igen. Hvis du blot vil se filmen en enkelt gang, så lej Jeg, Daniel Blake. Her hos BLOCKBUSTER betaler du nemlig kun for det, som du rent faktisk ser, og er ikke bundet op via et dyrt abonnement. Her finder du tonsvis af gode film, som spænder gamle film til de helt nye - endda præmiere film. Tjek alle vores film ud på blockbuster.dk, hvor du kan læse meget mere om dem.

Læs mere om Jeg, Daniel Blake
 • Udgivelsesår: 2016
 • Spilletid: 1 timer 36 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 7.9

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer