Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

I blodet

1 timer 54 minutter
6.1
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Elliott Crosset Hove - I Blodet & Forældre - Robert Nominering 2017
Handling:
Det er sommer i København. Varme dage, lyse nætter. Fester, flirt og ingen forpligtelser. Simon læser medicin, og sammen med vennerne udlever han 20'ernes endeløse fest. Druk, musik, sex og cykelture hjem over Dronning Louises Bro i solopgang - og i morgen gør de det hele om igen. Men rastløshed og uro ulmer. Drømme brister, forelskelse gør ondt og venskaber sættes på prøve. Mens kammeraterne så småt begynder at tage fremtiden alvorligt, har Simon svært ved at slippe sommerens rus og træffe de valg, der hører voksenlivet til. I blodet er en intens fortælling om at finde sin identitet og samtidig et råt og kærligt storbyportræt af København. Filmen er skrevet og instrueret af Rasmus Heisterberg, der er en af Danmarks mest succesfulde manuskriptforfattere og medforfatter på bl.a. Mænd der hader kvinder og En kongelig affære.
Trailer:
Elliott Crosset Hove - I Blodet & Forældre - Robert Nominering 2017

I blodet tager dig med tilbage til den sorgløse tilværelse, du levede, da du stadig var i 20'erne, eller som du måske stadig lever, hvis du endnu befinder dig i 20'erne. Og den giver dig samtidig et godt billede af, hvad det er der sker, når voksenlivet og det ansvar og de pligter, det medfører, pludselig begynder at nærme sig med hastige skridt, og du ikke kan stoppe udviklingen.

I blodet - om at være ung og sorgløs i København

I blodet er filmen, hvor vi følger den unge lægestuderende Simon (Kristoffer Bech) og hans venner den sidste sommer i København, hvor de stadig er unge, sorgløse, studerende og uafhængige. En meget eksistentiel debutfilm af instruktøren Rasmus Heisterberg, hvor overgangen fra ung, sorgløs og udødelig til voksen og ansvarsfuld mand beskrives i et drama, som de fleste unge vil kunne nikke genkendende til. Filmen starter med den obligatoriske cykeltur hjem fra byen en tidlig morgen, hvor natmaden indtages på en ulækker shawarmabar, og sommernatten er ved at rinde ud. Simon forsøger stædigt at fastholde, at han er ung, mens han godt kan mærke, at den sidste ungdomsgnist er ved at blive afløst af et mere ansvarsfuldt voksenliv, som virker enormt skræmmende. Det er begyndelsen til enden, eller måske er det starten på en ny begyndelse. Det er nok den tanke, der skræmmer Simon. Skal han være ked af, at noget er ved at slutte, eller skal han glæde sig til det nye, der er på vej. Vennerne er klar til at skille sig af med deres fælles lejlighed, som ellers har været udgangspunktet for de mange fester, tømmermænd, studier, piger og så videre. Nu vil de hellere etablere sig, have ejerlejlighed, hus, børn og faste partnere. Men er Simon klar til det? Kan det virkelig passe, at han skal give slip på det sorgløse, frie ungdomsliv, som han holder så meget af. For alle som lige har været igennem de skønne år i 20erne, eller som stadig kan huske, hvordan det var, giver filmen et nostalgisk tilbageblik, som de fleste nok vil kunne nikke genkende til. Og den rammer meget præcist ind i den tilstand, som mange har befundet sig i ved overgangen til voksen.

Vidste du at?

Trivia

I blodet er Rasmus Heisterbergs debutfilm, og den havde premiere ved filmfestivallen i Toronto 10. september 2016. Filmen lægger sig på mange måder op af Joachim Triers to film "Oslo" og "31. august", som også skildrer følelsen af at stå stille, mens alle andre forsvinder videre ind i voksenlivet.

I blodet rammer stemninger og sindstilstande som alle har oplevet

Køb I blodet, hvis du står midt i, eller du gerne vil genopleve den sindstilstand og den melankolske stemning, som overgangen fra det at være ung, fri, uafhængig, udødelig og sorgløs studerende til at skulle forholde sig til voksenliv, ansvar, ejerbolig, parforhold og børn er. Lej I blodet, hos os hvor du kun betaler for lige nøjagtig de film, du gerne vil se. Hverken mere eller mindre. Og du er ikke bundet af abonnement, opsigelsesperioder eller andet. Du vælger frit, hvilke film du vil købe eller leje, og det er det eneste, du betaler for. Se mere her på blockbuster.dk, hvor du får et stort udvalg af film, som du kan leje eller købe. Og husk, at når du køber en film, kan du se den igen og igen.

Læs mere om I blodet
 • Udgivelsesår: 2016
 • Spilletid: 1 timer 54 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 6.1

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer