Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Hidden Figures

2 timer 02 minutter
7.8
Fra: Køb 49,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 49,-
Trailer:
Handling:
Tre kvindelige, afroamerikanske matematikere trodser de mange fordomme forbundet med både deres køn og race. De arbejder for NASA, som såkaldte menneskelige computere, og laver udregninger for de hvide, mandlige ingeniører i forbindelse med rumkapløbet i 1960'erne. Kvinderne stiger hurtigt i graderne, men bliver til stadighed mødt af modstand. Da opsendelsen af rumkapslen Friendship 7 nærmer sig, samt ankomsten af en ny IBM-computer, kommer deres matematiske kompetencer i høj kurs, og de må både lære nye teknikker og opfinde en helt ny matematik for at hjælpe den første amerikanske mand i kredsløb om Jorden. Hidden Figures er baseret på virkelige hændelser.
Trailer:

I Hidden Figures følger vi tre sorte amerikanske kvinder, der havde mere end en finger med i spillet, da det ophedede rumkapløb mod russerne blev udkæmpet under Den kolde Krig.

Den vigtige historie Hidden Figures

I filmen Hidden Figures får vi den underholdende, men også vigtige historie om, hvordan tre sorte amerikanske kvinder var med til at hjælpe NASA under deres ophedede rumkapløb mod russerne under Den kolde Krig. Vi følger de tre matematiske genier, der arbejder som menneskelige computere og talknusere på rumprogrammet, der skal sikre, at USA bliver de første til at få astronauter ud i rummet. Men på arbejdspladsen NASA, der er placeret i Langley i Virginia, er der lige som i det øvrige samfund stor raceadskillelse. Derfor må kvinderne, der yder en kæmpe indsats end ikke arbejde eller spise de samme steder som det hvide personale. Vi får fremstillet det absurde i, at en af kvinderne skal løbe over en kilometer hver veje, hver gang hun skal på toilettet. Specielt, når det sker i de obligatoriske høje hæle. Det er en vigtig film, der taget et emne fra USA's historie op til overvejelse. Selvom det godt kunne udvikle sig til at blive en tung film, har de heldigvis formået at holde den underholdende samtidig. Af skuespillere i filmen kan fremhæves Kevin Costner (Danser med Ulve, 3 Days to Kill), Kirsten Dunst (Evigt solskin i et pletfrit sind, Drop Dead Gorgeous), Octavia Spencer (A time to Kill, Dinner for Schmucks) og Taraji P. Henson (Benjamin Buttons forunderlige liv, The Family that Prays)

Vidste du at?

Trivia

Flere af computerkonsollerne i Hidden Figures var oprindeligt bygget til filmen Apollo 13, der er fra 1995. De fik senere mindre justeringer og blev derefter også brugt i både The Hunger Games del 1 og 2 fra hhv. 2014 og 2015.

Goofs

Manualen, der bliver brugt til en IBM 7090 computer, har et forkert IBM logo på forsiden. Det logo, der er vist på manualen blev først taget i brug i 1972, og kan derfor ikke være brugt i filmens meget tidligere univers.

Citat

John Glenn: "Let's get the girl to check the numbers." Al Harrison: "The girl?" John Glenn: "Yes, Sir." Al Harrison: "You mean Katherine?" John Glenn: "Yes, Sir, the smart one. And if she says they're good, I'm ready to go."

Se den utrolige film Hidden Figures

Køb Hidden Figures på blockbuster.dk allerede i dag, og se den utrolige film om tre ekstraordinære kvinder. BLOCKBUSTER giver dig altid over 8.000 titler at vælge imellem og der komme hele tiden nye til. Så søg blandt alle vores præmiere film og prisvindende serier. Blockbuster har ikke noget dyrt månedligt abonnement, du betaler kun for de film, du ønsker at se. Hos BLOCKBUSTER bestemmer du selv, om du vil købe eller leje din næste store filmpolevelse. Så køb eller lej Hidden Figures på blockbuster.dk.

Læs mere om Hidden Figures
  • Udgivelsesår: 2016
  • Spilletid: 2 timer 02 minutter
Fra: Køb 49,-
Bedømmelser
Brugernes vurdering:
IMDB: 7.8

Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer