Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Gud taler ud

1 timer 48 minutter
6.2
Fra: Køb 49,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 49,-
Trailer:
Gallapremiere: Søren Malling, Lisa Nilsson
Handling:
I 80'erne vokser Jens og hans brødre op i et parcelhus i Risskov. Her regerer familiens overhoved, Uffe - psykolog og selvbestaltet 'Gud' i slåbrok og underbukser. Forandringer truer familiefreden, da Uffe sætter sig for at skrive sine erindringer. Huset fyldes af Uffes loyale patienter, der både yder Uffe moralsk og øldrikkende selskab. På drengeværelserne ulmer oprøret, mens mor Gerd Lillian kæmper bravt med at holde sammen på familien. Men før sønnerne, Jens, Thomas og Mikkel kan gøre sig frie af undertrykkelsen og blive voksne, kommer det til et afgørende opgør med 'Gud'. Gud taler ud er en filmatisering af Jens Blendstrups selvbiografiske bestseller fra 2004.
Trailer:
Gallapremiere: Søren Malling, Lisa Nilsson

Gud taler ud er en dansk film i dramagenren. Den sidste ligusterpatriark, flot portrætteret af Søren Malling, repræsenterer den uddøende mand, den mand som regerer med hård hånd, og som er den klassiske patriark.

Gud taler ud lige her

Vi kender ham alle, patriarken i familien, den mand, som mener han er familiens overhoved, næsten som en Don i en klassisk mafiafilm. Den klassiske patriark er en race, som er ved at dø ud, men ikke hos den sidste ligusterpatriark, som regerer i egen hule med hård hånd. Det er flot portrætteret af Søren Malling, som holder mandens forhenværende gudestatus som patriarken i familien i hævd. Gud taler ud er en fantastisk titel til filmen, og det er samtidig en film, der viser, hvordan denne type af menneske ses på, ikke kun af den nærmeste familie, men også af andre, der kommer i kontakt med patriarken. På den ene side er der familien, der lider under patriarkens måde at have indrettet hele deres tilværelse på, og deres behov for at gøre oprør mod netop dette. På den anden side ses alle dem udefra, hvor patriarken netop er en gud, der ændrer deres liv positivt gang efter gang. Alle børn, også de tre der findes i denne husholdning, er nødt til at gøre oprør mod det, der for dem ikke er en gud, men bare en mand i en slåbrok. Men den slags er ikke så lige til, som det lyder, og det er her spændingen i filmen holder dig fanget. Det og så det fantastiske skuespil, som alle parter i den leverer.

Vidste du at?

Trivia

Gud taler ud er baseret på en selvbiografisk roman, der er skrevet af forfatteren Jens Blendstrup. Bogen har desuden samme navn som filmen, og filmen har som mange danske film fået støtte af Det Danske Filminstitut og også TV2 og Den Vestdanske Filmpulje.

Trivia

Det er umuligt ikke at huske tilbag på firserne, og dem af os, der enten havde børn der eller voksede op i denne periode, vil kunne nikke genkendende til omgivelserne og meget andet, der gemmer sig bag hækken og de gule mursten i dette hus i Risskov.

Citat

"Det er noget forpulet lort". Sådan siger en af sønnerne, Jens, i forbindelse med at han læser et digt op, som hans far, Gud, patriarken, eller slet og ret Uffe, som Søren Mallings karakter hedder. Med et sprog, der passer perfekt til hele filmen.

Gud taler ud hjemme hos dig

Om du har set den i biografen og gerne vil have et gensyn, eller hvis det er første gang, du gerne vil opleve Søren Malling som selvbestaltet Gud i en forstad, så har du gode muligheder hos Blockbuster. Køb Gud taler ud eller lej Gud taler ud hjemme fra sofaen, sæt popcorn over og læn dig tilbage og nyd en rejse tilbage i tiden, til 80'erne, hvor du møder den slags helt specielle mennesker, du helt havde glemt fandtes dengang.

Læs mere om Gud taler ud
 • Udgivelsesår: 2017
 • Spilletid: 1 timer 48 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 49,-

  Se også disse titler

  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 6.2

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer